Spadetak

I dag kom snøen! Etter at jeg fikk båt og ved en tilfeldighet ble helårsbruker, så ser jeg ikke noe spesielt fram til de kommende månedene… Men heldigvis blir dette første snøfallet antakelig ikke liggende så lenge. Allerede lørdag er det meldt varmegrader i båthavna, og de kommer tilbake til uka.

Nyttig båtredskap om vinteren.

Mens andre gruer seg til måneder med snømåking i oppkjørsler og slikt, ser ikke jeg spesielt fram til å måtte måke snø av båten. Spesielt ikke denne sesongen, ettersom jeg har fått plass i bås og ikke ved bølgebryter, noe som betyr endel balansesjonglering mens jeg holder på… Det kan jo fort bli spennende…

Derfor håper jeg som vanlig på en mild vinter, slik jeg har gjort de siste seks årene… De siste fire årene også ikke bare på grunn av båten og mulighet til båtliv, men også fordi jeg som amputert er langt mer ustø på bena på glatt underlag som snø og is enn når det er bart.

Om bord i båten ligger det allerede en kost til å børste bort snø med, og hjemme har jeg en sammenleggbar spade fra Clas Ohlsson som er brukt relativt flittig etter at jeg kjøpte den for et par vintre siden.

Å la snø ligge på båten er nemlig ingen god ide, spesielt ikke hvis det dreier seg om tung og våt snø. Det kan få kalesjen og kalesjestenger til å ryke og båten blir også liggende tyngre i sjøen.

Nå har jeg jo en større og kraftigere båt nå enn tidligere vintre, men snøen må nå bort med jevne mellomrom uansett, selv om jeg foretrekker å la den smelte… 🙂

Jeg får sette min litt til det som NRK skrev i slutten av oktober… om at det skal bli en mild vinter!

Selv for en ihuga båtfantast som meg frister det ikke særlig mye med en båttur akkurat nå. (Skjermgrabb fra båthavnas webkamera)

 

%d bloggere liker dette: