Ekstra feriedager neste år

I år har jeg – antakelig for første gang siden jeg fikk båt – måttet overføre feriedager jeg har til gode i år til neste år. Og det til tross for at jeg har hatt tidenes båtsommer i år.

Siden jeg fikk sansen for båtlivet har jeg ikke akkurat hatt problemer med å bruke opp feriedagene mine, for å si det slik. Og siden jeg også går turnus, så kommer det en del avspaseringsdager innimellom i tillegg.

I år har mitt båtliv – spesielt i mai, juni, juli, august og september – vært et sammensurium av feriedager, avspaseringsdager, vanlige fridager og “gjemmekontor-dager”. Til tross for det, har jeg altså seks feriedager til gode!

Vanligvis er alle feriedagene mine brukt opp før høstferien, men altså ikke i år! Og det altså i et år hvor jeg nærmest har satt rekord i båtbruk, i alle fall i sommerukene. Med to lange turer til Sørlandet i mai/juni og august/september.

Seks ekstra feriedager å bruke neste år…kanskje en ny tur til Sørlandet?

Men nettopp siden jeg samtidig har jobbet en god del om bord i disse ukene, og dermed ikke tatt ut alt som ferie, så sitter jeg igjen med flere ubrukte feriedager nå som det er drøye fem uker igjen av året. Det må vel være første gang siden 2013!

Siden jeg går turnus og automatisk får flere fridager i jula, så har jeg heller ikke behov for å bruke noen av feriedagene i jula, jeg har nok fri som det er.

Så i utgangspunktet har jeg da seks ekstra dager til tøffe rundt på sjøen neste år, og det høres ikke dumt ut!

Jeg har foreløpig ikke lagt noen planer for neste år, koronasituasjonen gjør det litt vanskelig, men jeg har ennå god tid til å finne ut av hvordan jeg skal legge opp ferien, ettersom det ennå er et par måneder før jobben begynner å mase om å levere ferieønskene…

Jeg planlegger uansett aldri i detalj, det tar bort litt av sjarmen med båtlivet, men jeg tror nok at det mest sannsynlig blir en ny tur til Sørlandet, i alle fall tidlig på sommeren.

Sverigetur – med mulighet for å stikke innom Danmark – tror jeg tidligst det blir på sensommeren. Hvis vi har flaks. 

Vi får bare se hvordan koronapandemien utvikler seg. Det er lite annet vi kan gjøre slik det ser ut nå.