En liten omvei til Sverige?

Ting begynner å se lysere ut, eller rettere sagt, grønnere ut. Og da tenker jeg på koronapandemien og ikke landskap… Da jeg planla årets tokt hadde jeg ikke Sverige i tankene i det hele tatt, men som fullvaksinert og med den viktigste “båtregionen” i Sverige koronagrønn, så har tanken om å ta en liten sveip innom Sverige på returen sneket seg inn.

Har man båt og bor i den innerste delen av Oslofjorden er man nærmest programforpliktet til å dra over til Sverige med båten – og det var da også min første langtur med snekka da jeg hadde min første ordentlige båtferie sensommeren 2014.

Da endte jeg opp på Vettnet på Nord-Koster – fortsatt min favoritthavn på Koster.

Siden da har jeg vært over grensen til Sverige omtrent hvert år. I 2019 var jeg sågar helet nede til Göteborg og i fjor – før pandemien slo til – hadde jeg planer om en tur både til Sverige og Danmark.

Forut i båten har jeg en svart plastsekk med tomflasker kjøpt i Sverige som jeg kan pante med en gang jeg kommer i nærheten av en svensk butikk med panteautomat… Og enda flere hjemme.

Så om ikke annet må jeg jo en tur innom Sverige for å få mer stueplass i båten! 🙂

Göteborg i 2019 – sist gang jeg var i Sverige med båt.

Vi får se når jeg er tilbake på Sørlandet i september, hvordan situasjonen er da, og ikke minst om tid og vær tillater det. Men tanken frister meg jo mer og mer… På den tiden av året får jeg i tillegg plass absolutt over alt ettersom det er langt forbi høysesongen.

Da tenker jeg i så fall mest på Koster samt en svingom til Strömstad og kanskje en eller to havne til langs Kosterfjorden. Tilbake i Norge er jeg fristet til å dra inn til Halden og til Iddefjorden – har ikke vært i det området siden 2016 – altså ikke med Tresfjorden i det hele tatt.

I skrivende stund må jeg uansett innom Sponvika i Ringdalsfjorden (fjorden under Svinesundsbroene) for å registrere at jeg har vært med båt i Sverige. Siden jeg er fullvaksinert slipper jeg testing og karantene, men er pliktig til å registrere meg hos politiet der. 

Men det kan fort forandre seg i løpet av de to nærmeste månedene. Om noe, så har pandemien vist oss det, gang på gang.

Ville ikke hatt noe imot en retur til Halden