11 ekstra dager i båten++

Også i år vil jeg ha 11 ekstra feriedager til disposisjon. Kanskje ytterligere fem også. Og akkurat som vel hvert år siden jeg fikk båt, så er målet å bruke samtlige av disse i båten.

De ekstra feriedagene jeg har søkt om å få overført til i år, skyldes ferie som jeg i utgangspunktet hadde tatt ut, men som jeg ikke fikk brukt siden jeg havnet på sykehus i fjor sommer.

Reglene er jo slik at hvis man er sykmeldt slik at man ikke får benyttet feriedagene man har tatt ut, så har man krav på å få disse dagene igjen senere siden de jo ikke ble benyttet slikt det var tenkt..

Jeg lå jo innlagt på sykehus i juli under halvparten av disse 11 dagene, og lå hjemme med sårstell fra hjemmesykepleier resten av dagene – så dermed ble de ikke benyttet.

Svensk sykehuslunsj, ja lunsj! Ikke morsomt å ligge på sykehus i ferien, men i Sverige var i alle fall maten god!

I høst har jeg jobbet og ikke hatt anledning til å ta ut ferie ettersom det ikke har passet, så dermed ble det altså 11 dager til overs. Det er faktisk det samme som jeg fikk overført fra 2021 tiil 2022, men da var hovedårsaken at jeg jo hadde en blanding av jobb og ferie da jeg tøffet rundt langs norskekysten i over fire måneder og rett og slett ikke fikk tatt ut all ferie. Da det i tillegg ikke ble noe av den tradisjonelle årlige ferieuka i jobbens ferieleilighet i Nice, så ble det enda flere dager til overs.

Årene før pandemien slo til lå jeg mellom null og 5-6 ubrukte feriedager. 

Jeg tar jo hovedsakelig ut mesteparten av feriedagene mine – jeg har vanligvis 35 til disposisjon – om sommeren for å bruke om bord i båten. I tillegg går jeg i turnus og har avspaseringsdager til disposisjon. I den helt nye turnusen jeg startet med i desember har jeg åtte dagers fri etter nattuka (seks avspaseringsdager pluss to helgedager som jeg har fri uansett), og to avspaseringsdager en annen uke, så totalt sett har jeg ganske mange ferie- og fridager til disposisjon!

De feriedagene som jeg ikke har tatt ut om sommeren har stort sett blitt benyttet til den faste ferieuka i Nice om vinteren/påsken og til andre turer som til England. Selv om det til sistnevnte har vært færre enn vanlig de siste årene (fjorårets to turer dit var de første på seks år). Men jeg bruker også å planlegge slik at jeg i den utstrekning det er mulig drar til slike ikke-båtferie-relaterte turer når jeg har avspasering og ikke bruker opp de vanlige feriedagene.

Billericay-spillere jubler for seier i våe røde bortedrakter. Hjemmedrakten er blå. Håper på en tur eller to til England i år også.

Nå er det jo slik at jeg i år, dessverre, fyller et rundt tall (noe jeg egentlig ikke har hastverk med å gjøre, men som jeg jo ikke slipper unna uansett…), og slik jeg leser personalhåndboka har jeg da rett på fem ekstra feriedager. Ifølge boka skal disse feriedagene kunne tas ut i det året jeg fyller det runde tallet, så da må vel det bety at jeg får fem dager ekstra allerede i år? Litt usikker siden jeg jo har bursdag i desember, men i personalhåndboka er det ikke nevnt noe forbehold om sen bursdag..

Det finner jeg ut av, skal kontakte administrasjonen. Greit å vite hva jeg skal regne med når jeg planlegger når jeg skal ta ferie. Heldigvis har jeg fortsatt god tid til å komme med ferieønsker for sommeren. Har jo ikke helt bestemt meg for om jeg skal ta mesteparten før eller etter fellesferien.

I så fall skal jeg da ha hele 51 feriedager i år (har allerede fem dager ekstra på grunn av turnus), og i tillegg totalt 10 avspaseringsdager hver måned, så jeg skal ha alle muligheter til å kose meg på sjøen i år!

Og kanskje rekke noen kombinerte fotball- og konsertturer til England hvis jeg har noen penger igjen etter å ha betalt regninger og fylt opp dieseltanken i båten…

Ser fram til noen late feriedager i båten også i 2023!

Related Images:

Én kommentar til «11 ekstra dager i båten++»

  1. Du kan trygt ta ut seniluka i år. De fem ekstra dagene er fra og med året du fyller 60 uavhengig av når på året du er født.
    God tur!

Kommentarer er stengt.