Første og siste tur i februar

Årets andre båttur gikk av stabelen på tirsdag, og ble dermed også både den første og siste turen i februar! Til tross for kun to turer hittil i år ligger jeg likevel godt foran fjorårets skjema.

Ved inngangen til mars i år ligger jeg altså på to turer. I fjor var antallet null og året før det samme som i år. De to åren før det ihjen lå jeg på tre turer ved inngangen til mars. Slikt sett ligger jeg jo omtrent på skjema sammenlignet med de fire siste årene.

Det blir jo, naturlig nok, litt færre turer på vinteren og når det er mørketid, men til gjengjeld er det veldig godt å komme seg utpå!

Jeg ble så fristet på vei hjem etter tidligvakt på jobben tirsdag at jeg bare måtte utpå. Jeg kom meg ikke utpå i helgen, som var planen, men når man har tidligvakt og slutter allerede klokka 14, så er det jo mulighet for en liten svingom på sjøen før mørket faller på.

Særlig fordi været tirsdag jo var helt perfekt til en båttur. Det var en knall blå himmel og skinnende sol, og i tillegg speilblank sjø. 

Ut fra båthavna for første gang siden 14. januar.

Jeg kjøpte meg med noe bakverk på brygga på Nesodden da ferga la til, så var det bare å dra rett hjem, ta med drikke – som ble Pepsi-Max med mango – som de endelig har begynt å selge i Norge! – siden jeg hadde pimpet kaffe på jobben non-stop i sju timer… og deretter var jeg ganske så raskt utpå! Angret snart på at jeg ikke hadde tatt med appelsin og Kvikk-Lunsj, for det var jo det reneste påskeværet denne ettermiddagen. Jeg glemte og solbrillene, som jeg tenkte på rett før jeg dro ned til båthavna…

Så en god del is i havnebassenget og blant småøyene innerst i fjorden da jeg dro over fjorden med Nesoddferga, så jeg dro ikke den veien med båten. Vil ikke skrape opp båten nå som den ble pusset og gnukket på etter alle kunstens regler i sommer! 😀 Den er fortsatt speilblank på skutesiden og man kan tydelig se gjenskinnet av fenderne på sidene!

Har også sett at det fortsatt er mye is i fjorden når jeg har stått ved stuevinduet og sett utpå med kikkerten. Særlig på østsiden av Skjælholmene og inn mot Bækkelaget/Nordstrand/Hvervenbukta-siden av fjorden.

Is i horisonten…

Så jeg startet turen med å dra litt innover i Bunnefjorden for å se hvor langt ut isen lå, og for å se om det var mulig å komme seg inn til dieselfyllinga hos Oppegård båtforening. Jeg så tidlig at det kunne bli vanskelig for meg å komme inn til Oppegård, men jeg dro ikke så veldig langt inn. I kikkerten så det ut til å være noe is der, og i tillegg så er den høye kaia en utfordring for meg å komme meg opp og ned fra brygga. Er det fjære sjø klarer jeg det overhodet ikke, er det flo klarer jeg det ganske greit. 

Og siden det er vinter er det heller ikke så mange andre båter å se utpå fjorden eller ved drivstoffpumpene at jeg har lyst til å ta sjansen på å prøve meg på litt for store akrobatiske øvelser alene. Jeg er generelt sett også veldig nøye med hvor jeg velger å legge til med båten om vinteren. Det blir kun ved brygger uten snø og is, jeg vil ikke risikere å gli på et glatt underlag og kanskje havne i sjøen ved et uhell. Slikt kan fort bli skjebnesvangert på denne tiden av året, og med tanke på min noe dårlige balanse på grunn av amputasjonene og protesen, så er jeg overforsiktig når det gjelder slike ting.

Isen lå ganske tykk fra omtrent Berger og innover, så jeg snudde båten og dro ut av Bunnefjorden. Kjørte inn i litt issørpe som hadde samlet seg litt midtveis utpå fjorden og passerte to lasteskip som var på vei både ut og inn fra Sjursøya. Rundet Nesoddtangen etter at både ferga fra Oslo og hurtigbåten fra Lysaker hadde lagt til – for da har jeg noen minutter på å komme ut av veien for dem før de forlater kaia igjen, og dro i retning Kavringen/Ildjernet der det også er en drivstoffpumpe – på en langt lettere tilgjengelig flytebrygge, selv om de alltid er noen kroner dyrere enn på Oppegård.

Både ferge og hurtigbåt straks klar for avgang

Men halvveis dit kom jeg på at jeg ikke hadde lommeboka med meg ettersom jeg jo hadde byttet til varme/flytedrakten før jeg dro ned i båten – og lommeboka lå igjen i den andre jakka…Tenkte ikke på det akkurat der og da, selv om jeg etter at jeg kom om bord kom på at jeg kanskje burde benytte anledningen til å fylle opp litt på tanken, som nå er under halvt full. Men slik ble det altså ikke.

Jaja, ingen fare, kan fylle litt på neste tur! Bortkasta var det absolutt ikke – speilblank sjø. knall blå himmel og rundt fire grader i lufta. Var ikke helt feil det, følte meg som et helt annet menneske etter at jeg var tilbake i havna og fortøyd. Utrolig hva en liten svipptur med båten kan gjøre med sinnsstemning og humør!

Retning mot Kavringen før jeg husket at jeg ikke hadde med meg lommeboka…

Jeg tøffet jo egentlig litt halvveis formålsløst rundt på fjorden og tok noen piruetter her og der bare for å drøye tiden litt. Skjønt, direkte formålsløst er det jo aldri med en båttur – det gjør godt på alle måter!

Kom meg inn i havna litt før det begynte å mørkne, noe som jo nå stadig skjer senere og senere på dagen. Var utpå halvannen time, og det må man jo bare være fornøyd med.

Håper det kan bli flere turer nå i mars. Riktignok er det meldt minusgrader neste uke, men vi får håpe det er et blaff og at vi kan håpe på noen plussgrader igjen…

Tilbake i havna igjen

 

Related Images: