Båtferiens korteste etappe!

Torsdag ble det en etappe på 13 minutter! Blir nok den korteste etappen på denne turen!
 Jeg vurderte å fortsette videre mens det fortsatt var noen timer med greit vær før det skulle blåse opp, men trives i Risør, så det ble bare en tur over fra Skibholmen der jeg overnattet og til selve gjestehavna i Risør.

Der hadde jeg tenkt å legge meg på innsiden av steinbrygga (som jeg etter hvert har fått som favorittplass) med tanke på at det skulle blåse opp, men der var det fullt. 

Jeg ville ikke ligge på utsiden av brygga ettersom det ville ha blitt veldig urolig med den vinden og vindretningen som var meldt, så jeg la meg på innsiden av flytebrygga som vender ut mot akvariet. Tenkte at jeg eventuelt kunne flytte på meg hvis noen andre dro. Jeg var jo tidlig ute, klokka var så vidt halv ni. Det ville uansett også vært en noe ubehagelig plass å ligge.

Tidlig morgen på Skibholmen før avgang til selve Risør.

Det viste seg at det var problemer med strømmen på den brygga jeg lå på, (det var det i fjor også, har de ikke fått reparert den ennå, eller er det et gjentakende problem?), så jeg var i ferd med å hente fram den ekstra lange strømkabelen jeg har om bord, da jeg så at en stor cabincruiser forlot plassen sin ved steinbrygga.

Så da var jeg rask med å kaste fortøyningene og flytte dit. Her blir jeg nok liggende til lørdag i alle fall, kanskje søndag.

Nydelig vær på morgenen!

Jeg har jo fått en slags tradisjon med å bli liggende lengre enn planlagt i Risør, både på grunn av dårlig vær og fordi hvilepulsen slår til for fullt når jeg kommer hit. Nå har jeg jo kommet til ordentlige Sørlandet, og det er egentlig først nå at feriefølelsen kommer for alvor!

Det regnet litt natt til torsdag, men dagen startet nydelig på morgenen med sol og for det meste blå himmel, men utpå ettermiddagen begynte det å regne kraftig, og slik fortsatte det resten av dagen!

Etter hvert ble det vått …

Related Images: