Klar for en liten miniferie

Når jeg er ferdig på jobb fredag skal jeg rett i båten og endelig starte en liten miniferie. En litt utvidet helgetur der planen er å få reist det svenske gjesteflagget i løpet av søndag formiddag. Det blir den foreløpig lengste turen i år!

Det blir riktignok bare en liten svipptur over grensen ettersom jeg skal tilbake på jobb, men ettersom jeg har tatt meg fri både mandag og tirsdag rekker jeg i alle fall en overnatting i svensk farvann før jeg må sette kursen tilbake. Planen var jo opprinnelig å ta en Sverigetur i avspseringsuka mi i forrige uke, men vær og fysisk form gjorde det umulig.

Anledningen er Østfoldtreffet 2017 som finner sted på Spjærøy. Jeg var med for første gang i fjor, og det ga mersmak. Bokstavelig talt ettersom jeg vant et gavekort til den lokale restauranten på Sand Marina… Det ble delvis benyttet til en velsmakende lunsj da jeg dro på høstferie til Sverige med båten i fjor. Jeg har noen kroner igjen på det… Og i år er det mange kjente båtvenner som jeg har hilst på før som skal være med. I fjor følte jeg meg litt alene, så i år skal jeg mingle! Og arrangørene har sørget for en perfekt plass til den enbeinte skipper!

Turen til Spjærøy tar nok noen timer, for å si det slik. Jeg slutter tidlig fredag, men er nok ikke i gang fra Nesodden før nærmere klokka 15. Det vil bety at jeg har mellom åtte og ni timer med lys/noenlunde lys, og jeg regner med å kjøre disse timene non-stop og ta en overnatting et sted mellom Moss og Strømtangen. Er det fint vær og fin sikt er det ikke helt umulig at jeg tar hele strekket i ett.

Mer enn klar! 🙂

Ifølge mine tidligere notater er det ca. 56 nautiske mil fra Oksval til Sand på Spjærøy, så med en gjennomsnittsfart på 5 knop kan jeg være der på rundt 11,2 timer, mens med en gjennomsnittsfart på 4,5 knop vil det ta ca. 12,4 timer. Hvor raskt jeg klarer strekningen på er avhengig av både vindforhold og strømforhold, særlig det siste. Å stoppe i Moss etter 6-6,5 timer synes jeg er en litt for kort etappe, ettersom jeg gjerne vil være framme på Sand så tidlig som mulig på lørdag.

Hva jeg ender opp med å gjøre, og hvor jeg eventuelt legger meg til rett for natten får vi ta etterhvert. Det er det som er det fine ved båtlivet – og en av årsakene til at jeg koser meg sånn med det! Selv om jeg har er overordnet plan kan jeg lett ombestemme meg underveis, ta andre ruter, stoppe andre steder, i det hele tatt en helt fantastisk frihet!

I det minste kan jeg konstatere at værmeldingene for strekningen skal være ideell for alle dagene jeg skal være utpå i det flytende oppussingsprosjektet. Mye sol, stort sett over 20 grader hele tiden og passende med vind. Det skal bli godt! Selv om været fort forandrer seg.

Men, som jeg skrev, jeg drar avgårde i et flytende oppussingsprosjekt, for jeg er så absolutt ikke ferdig! Jeg begynner å se slutten på nedpussingen av treverket, men er ennå et par uker fra å bli ferdig. Kanskje jeg pusser litt i løpet av turen…Og tar en skikkelig vask før jeg vender nesa hjemover? Når det så er tørket kan jeg begynne med første strøk, så må det tørke osv. Håper jeg blir ferdig i løpet av måneden uansett. Det er den reviderte planen! 🙂

Kalesjen jeg har på er fortsatt den gamle oransje fra 1974…og båten er ennå ikke vasket eller polert i år… Kanskje jeg rekker en liten vask i kveld? Jeg skal i alle fall ned og gjøre båten klar til avgang slik at jeg etter jobb fredag bare har å dra rett til båten og kaste loss. Jeg skal ta en tur utpå torsdag kveld uansett for å fylle opp tanken så jeg slipper å ta en omvei for å fylle billig fredag.

Denne gangen skal jeg forberede meg godt!

Kaos ja…men det skal ryddes før avgang…

Og bortsett fra demonterte stoler og generelt rot (som skal ryddes opp i før avgang) så er båten mer enn klar nok til å få seg en tur! Og ikke minst skipperen! Det har blitt litt færre turer i år. Det er en kombinasjon av jobb, at jeg har vært bortreist og at jeg ikke har vært i så god form denne våren, med stadige problemer både med det beinet jeg har igjen og amputasjonsstumpen, samt noen andre sykdomstilfeller.

I den siste tiden har jeg ikke vært så veldig aktiv med å båtblogge heller, men det tar seg vel opp nå i sommer!

Jeg drar også alene denne utvidede helgen – den lengste båtturen hittil i år (Holmsbu i mai var fra fredag til søndag) – hele fem dager på sjøen. Det skyldes at rederinnen ikke klarer å bli med etter et planlagt inngrep på sykehus i går og at ungene har andre ting på gang.

Men det tar vi igjen senere i sommer!

Planen er altså å ankomme Spjærøy lørdag morgen og være der til søndag morgen. Da drar jeg så tidlig som mulig og setter kursen mot Koster. Har lyst å legge meg til på Ekenäs hvis det er plass, for der har jeg ikke vært før, og deretter dra videre samme dag til Ramsö syd for Kosterøyene,, og ta en overnatting der hvis det er plass. Som et alternativ har jeg tenkt på Råssöhamn.Ingen av disse stedene har jeg vært innom før. Og det er planen: Å legge meg til på steder jeg ikke har vært før.

På returen mandag morgen planlegger jeg en rask svipp innom Strömstad (eneste unntaket)  for å handle litt billig (men budsjettet er stramt !) og deretter er det bare å peise på for å rekke hjem til jobben onsdag morgen…

Glede seg? Åja! Selv om jeg skammer meg litt over tilstanden til båten! Men motoren maler bra med ny olje og filtre, og ellers er båten i god stand, det bare ser ikke sånn ut… Men det blir bedre! 🙂

 

 

%d bloggere liker dette: