Et livstegn fra Monaco

Faste lesere av denne bloggen har kanskje fått med meg at jeg «til stadighet» er innom Monaco… Der har jeg som fast tradisjon å sjekke ut den lille Nidelven som ligger der i havna sammen med milliardyachtene.

Forhistorien til dette er, enkelt forklart, at jobben har en ferieleilighet i Nice i Sør-Frankrike, der vi de siste årene har tilbrakt vinterferien og i år påskeferien.

Monaco ligger bare rundt 20 minutter med tog fra Nice, så vi fant ut at vi måtte ta en titt der. Og etter at jeg oppdaget en Nidelv 24 – altså samme type båt som jeg har – så har det blitt en fast tradisjon å ta de togturen, se oss litt rundt og deretter sjekke ståa til Nidelven.

Foto: Simon Loyd Ekaas Andersen‎

Håpet har jo vært å finne ut hvem som eier båten – kanskje til og med prøve mase oss til en liten tur – men hittil har det ikke lyktes meg å komme i kontakt med eieren.

Da vi besøkte Monaco tidligere i år hadde jeg med meg en vimpel fra den norske Nidelvklubben som vi festet rundt fortøyningen med en lapp på engelsk og Google-fransk samt en plastpose rundt. Jeg ba vedkommende ta kontakt hvis han hadde lyst.

Siden da har det vært stille. Og det er det fortsatt. Det har egentlig ikke overrasket meg etetrsom jeg synes det ser ut på båten som om den ikke er mye brukt. Litt tilgroing og møkkete kalesje gjør 

I sommer skal jeg og ungene nok en tur ned til Nice og da skal vi nok en gang foreta den tradisjonelle og nærmest rituelle visitten til Nidelven.

I forrige uke fikk jeg imidlertid en liten uventet oppdatering fra Monaco, i form av et bilde fra et medlem av Nidelvklubben, som, såvidt jeg forstår, var på jobboppdrag i Monaco (på en båt noe større enn Nidelven).

Han har vel fulgt mine oppdateringer i Facebookgruppa om Nidelven, og tok seg en tur for å kikke. Da kunne han konstatere at plastposen fortsatt var festet til fortøyningen, men at innholdet var borte.

Foto: Simon Loyd Ekaas Andersen‎

Det kan tyde på to ting: Det ene må jo være at eieren har vært innom for å sjekke, og har tatt med seg lappen og vimpelen, men ikke tatt kontakt. Men da ville han vel ha fjernet posen også? Den andre løsningen er i så fall det jeg fryktet, at en fugl eller andre har hakket på posen og tatt med seg innholdet.

Jeg skal i alle fall sjekke grundig hvordan posen ser ut når jeg er der neste gang – er det for eksempel masse små hull i posen kan det tydes på det siste, er det et rent og pent kutt eller flerre kan det tyde på det første.

At posen fremdeles er der betyr dessverre at fortøyningen ikke har vært løsnet og båten dermed ikke i bruk siden april, og det er ikke noe hyggelig.

Kanskje jeg kan få kjøpt den billig og bruke den hver gang jeg er i Monaco? 😀

%d bloggere liker dette: