Så rundet jeg tur nummer 50 i år

Forrige tirsdag rakk jeg to turer med båten på én dag! Ikke så verst det. Jeg jobbet senvakt den dagen og fikk dermed med meg en fin tur på formiddagen. Da jeg sluttet ved 21-tiden var det så nydelig utpå at jeg rakk en tur til før midnatt.

Begge turene denne tirsdagen var av det korte slaget. Formiddagsturen kunne ha blitt lengre om jeg bare hadde stått opp tidligere, men de av dere som har fulgt med båtbloggingen min de siste årene har vel fått med seg at jeg har et godt sovehjerte…

Så jeg kom meg utpå 11.25 og tok en kort tur ut fra Oksval til Langøyene (vest) og over Gressholmen og deretter ut og tilbake til Oksval via Heggholmen. Tok meg én time og ett kvarter. Noe vind, men varmt og godt.

Seilbåt landfast på Gressholmen.

Ved Gressholmen observerte jeg at seilbåten som har ligget godt på land der i flere uker fremdeles lå der. Første gang jeg så den trodde jeg det hadde vært en ulykke, men så oppdaget jeg at politiet hadde varslet øvelse på Gressholmen den dagen og at de hadde sperret av et område på øya. Da regnet jeg med at seilbåten var en del av øvelsen. Men når det fortsatt ligger der flere uker etterpå, så blir jeg usikker? Er politiet dårlig til å rydde opp etter seg, eller var seilbåten ikke en del av øvelsen?

Så rakk jeg såvidt ferga fra Nesoddtangen og over til Oslo, der jeg jobbet fram til 21.

Da jeg satt og ventet på ferga på Aker Brygge var synet fra bryggekanten så fint at jeg ikke kunne motstå fristelsen!

Pent ved Aker Brygge.

Dermed ble det en ny tur så fort jeg klarte å komme meg ut på fjorden igjen. Det ble avgang 22.50 og idet jeg gled inn i båthavna var klokka tre på midnatt, så jeg rakk vel akkurat å komme meg i båsen før onsdagen var i gang! Det ble ikke lengre tur fordi jeg skulle tidlig på jobb dagen etter.

Men det var en nydelig tur rett før sola gikk ned. Jeg dro over til Nakkholmen for deretter å runde Lindøya og dra hjemover via Heggholmen. Møtte faktisk et par båter som var ute og fisket! Sjøen var blikkstille,og mørket senket seg stille og rolig på vie hjemover. Nydelig og magisk stemning.

Nydelig på vei ut fra båthavna.

Og ikke minst litt spesielt ettersom dette var tur nummer 50 i år. Det betyr at jeg er ganske godt i rute til å runde 100 turer i år. På samme tid i fjor hadde jeg 38 turer, men 2017 var, på grunn av oppussing og dårlig vær, et båtår under pari for meg, med totalt 81 turer.

Da er det bedre å sammenligne seg med 2016, da kom jeg totalt opp i 104 turer, og på dette tidspunktet hadde jeg 47 turer i 2016. Så da ligger jeg i rute med tanke på å runde målet med tresifra i år også.

Heggholmen fyr by night…

 

%d bloggere liker dette: