Båtklokka er stilt fram

De siste dagene har det vært relativt vårlig i min kant av landet og natt til i dag ble også sommertiden innført ved å stille klokka fram en time.

Før jeg fikk båt var jeg ikke særlig begeistret for dette – som det B-menneske jeg er så er én time mindre søvn en uting.

Jeg er fortsatt B-menneske (Båt-menneske), men jeg setter pris på sommertiden av en helt annen grunn nå, for dette betyr jo én time mer med dagslys, noe som gjør at jeg lettere får meg noen timer utpå sjøen med båten også etter jobb!

Under mørketiden er det jo slik at jeg gjerne begynner på jobb når det er mørkt og kommer tilbake fra jobb når det mørkner, så da blir det bare unntaksvis båtturer i mørket.

Dagene blir jo uansett lysere og lysere, men det hjelper godt med litt ekstra lys.

Denne helga har jo vært fin innerst i Oslofjorden, men det har ikke blitt noen turer på meg på grunn av jobb. I går lørdag var det nydelig vær, med unntak fra et lite regnskyll, men da var jeg jo på jobb. I dag begynner jeg noen timer senere, men nå blåser det såpass at det ikke blir tur i dag heller.

Så da blir det nok ingen flere turer i mars for meg. men jeg kan heller ikke klage, bare denne siste uka har jeg vært utpå hele fem ganger! Totalen for mars ble derfor ni turer, mens jeg i januar kun fikk to, og i februar bare én tur!

Totalt står jeg altså nå med 12 turer hittil i år, det er noe ned fra i fjor da jeg hadde 14 turer på dette tidspunktet og fra 2017 da jeg hadde 13 turer. Men samtidig ikke avskrekkende etter skjema.

Det er meldt litt vind også i morgen, men hvis jeg starter litt tidlig skal jeg kunne få innledet april med en liten frokosttur! Også i fjor fikk jeg en tur 1. april, så tradisjonen må jo opprettholdes!

Alle bildene i dette innlegget ble tatt 1. april i fjor, da jeg dro inn til Snarøya, men snudde fordi det lå et tynt lag med is etter at jeg hadde passert Holsa i Snarøysundet. I morgen blir det nok bare en mindre tøffetur rundt Oslo-øyene.

%d bloggere liker dette: