Støtt årets TV-aksjon!

Å støtte årets TV-aksjon burde være en nobrainer for alle seriøse båtfolk! Derfor har jeg blitt en digital bøssebærer for årets aksjon. Har du ikke fått med deg hva pengene går til i år, så er det altså snakk om WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

Noe av det som er rensket opp fra havet med miljøhåven så langt.

Hele 8 millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss mennesker.

En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig.

WWF skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.

Selv har jeg en “miljøhåv” om bord. Den bruker jeg til å plukke opp plastflasker og dunker og annet som jeg ser flyter i havet. Jeg har også en sekk fra Kystlotteriet som jeg plukket opp på Sørlandet, der jeg legger det som blir plukket opp fra sjøen.

Du kan gi en skjerv i min digitale bøsse ved å bruke linken under – og du kan også opprette din egen! Du kan også vippse!

Takk for alle bidrag!