Desemberfrustrasjoner

Vi skriver 20. desember i dag, og jeg har ennå ikke vært på båttur denne måneden! Det føles ganske så frustrerende, ikke minst fordi slik det er nå, med hjemmekontor og det meste stengt overalt, så er det ikke så mye annet man kan finne på hvis man skal ut av leiligheten. Man kan liksom ikke ta en svipptur til London i helga…

Nå er jeg jo vant til at det blir færre turer i desember, de siste årene har det vel ligget på mellom en og to turer denne måneden, men det er likevel ganske så frustrerende å ikke få komme utpå. Forrige båttur jeg hadde var 28. november, og det begynner å bli lovlig lenge siden nå!

Det har til og med vært noen perioder med oppholdsvær og speilblank sjø flere ganger denne måneden, men når tåka er så tykk at du kan skjære i den, så er det liksom ikke mye vits være utpå…

Sett under ett har jeg jo ikke så mye å klage over når det gjelder båtåret 2020, men jeg tror at frustrasjonen er forsterket av at det ikke er så mye annet å finne på slik koronasituasjonen er nå.

Oslofjorden første juledag 2019

Siden jeg jobber turnus har jeg en del fridager/avspaseringsdager å ta av, og disse dagene bruker jeg gjerne til båtturer. På denne tiden ville det også vært fristende å ta en liten tur over til London for litt shopping, billig øl, en fotballkamp og kanskje en konsert. Det er slik jeg gjerne har brukt disse fridagene til.

Men nå kan man jo ikke reise noe sted, og konserter kan jeg også glemme. Å få med Vålerengas siste kamp i år kan jeg også glemme, og da er det ikke så mye annet å ta seg til enn å sitte foran PCen og spille noen spill eller se på film eller tv-serier. I helga kan man alltids titte på skiskyting og langrenn på skjermen, men på ukedagene blir det verre.

Jeg har riktignok vært nede i båthavna og om bord i båten flere ganger, men det blir ikke det samme når jeg ikke kan ta den ut på tur! Stakkars båt!

Blant Osloøyene i tåke i desember 2016

Så jeg må si at for første gang siden koronaen kom og man begynte med hjemmekontor, så begynner jeg å gå littegrann lei. Så til uka er det mulig at jeg tar en av kveldsvaktene mine fysisk fra jobbens lokaler, for å få litt variasjon. Jeg trives utmerket med hjemmekontor, men når jeg ikke kan få avkoblet litt med en båttur i herlig, frisk luft og få “ladet batteriene” mine, så begynner jeg faktisk å gå lei…

Og det er ganske så irriterende og direkte surt at når det evinnelige regnet til slutt gir seg, så er det altså tåka som stikker kjepper i propellen…

På den annen side, begge turene jeg fikk i desember i fjor kom etter julaften, henholdsvis 25.12 og 31.12, så det er fortsatt ikke for sent!

Bleikøya og Hovedøya sett fra Bjørvika i desember 2014