Ny milepæl: 150 forskjellige havner

Da jeg tøffet inn i Ålesund og fortøyde i båtfoeningen der jeg leier plass mens jeg har en liten pause i årets tokt, så tøffet jeg samtidig inn i havn nummer 150.

Jeg holder jo statistikk på det meste når det gjelder båtlivet, så også når det gjelder hvor mange forskjellige havner jeg har fortøyd i.

Tallet 150 inkluderer både gjestehavner, uthavner og drivstoffhavner hvor jeg bare fortøyer for å tanke. Har jeg fortøyd et sted, så har jeg ergo besøkt stedet og regner det som et havnebesøk.

Legger jeg til i gjestehavna i Ålesund på returen blir det nok en ny havn å krysse av for.

Noen havner har også drivstoff tilgjengelig inne i havneområdet, som for eksempel Stavern. Da har jeg ikke regnet med besøket på drivstoffkaia som egen havn. Hadde pumpene vært plassert på Citadell-øya derimot, så ville jeg regnet den som en egen havn.

De 150 havnene inkluderer også svenske havnebesøk.

Ser vi litt nærmere på tallene, så har jeg besøkt 66 forskjellige gjestehavner (53 i Norge, 13 i Sverige, 14 uthavner og 15 rene drivstoffhavner, samt 55 andre havner (kommunale brygger, båtforeninger – havner som hverken kan klassifiseres som gjestehavner eller uthavner) etc.). 

Strömstad er den svenske gjestehavna jeg har besøkt flest ganger

Den havnen jeg har besøkt flest ganger er Oscarsborg med 22 besøk.  Ikke helt overraskende, det er vel den mest spennende havna å besøke i nærområdet mitt. Deretter følger Strömstad og Sætre, begge med 16 besøk. Den mest besøkte uthavna er , heller ikke overraskende, Håøya ved siden av Oscarsborg og Kaholmene. På Håøya er det jo tre havner å legge til, Dragsund, Tåjebukta og Håøybukta. Totalt er vi oppe i 11 besøk der.

Men statistikk kan være så mangt. Jeg har nemlig vært 15 ganger i gjestehavna i Moss, men sannsynligvis – uten at jeg har telt etter – så er Moss den havna jeg har vært oftest i. De siste to årene har jeg nemlig stort sett ligget på en lånt, privat plass av en båtvenn som ikke lenger har båt, men som har beholdt båtplassen. Veldig praktisk!

Uten at jeg har fintelt, så tror jeg nok at Mandal og Farsund kommer høyt opp på lista over de havnene jeg har hatt flest overnattinger i – ettersom jeg har ligget værfast i begge havnene de tre siste årene. Risør kommer nok også høyt opp på lista slikt sett.

Dette var altså litt statistikk her fra båtpausen på landjorda! 🙂 Nå begynner jeg snart å telle ned dagene til returen til Ålesund og fortsettelsen av årets tokt. Hittil i år har jeg besøkt 12 helt nye havner – det blir nok adskillig flere før jeg er hjemme igjen!

2 tanke på “Ny milepæl: 150 forskjellige havner

  1. Jeg er litt misunnelig på deg som kan utøve båtlivet på denne måten. Håper en gang at jeg kan få til samme reise som deg. Kos deg i Ålesund og god tur videre.

    1. Ja, jeg har fått i både pose og sekk i år, noe jeg vel egentlig også fikk i fjor. Spørs om jeg får lov til å gjøre noe lignende neste år, jeg kan i alle fall leve i håpet…

Kommentarer er stengt.