Jeg hater måker!

Jeg har altså vært borte fra hjemmehavna i over fem måneder. I løpet av denne tiden har jeg kanskje to, maks tre ganger, fått fugledritt på kalesjen. Men hva skjer når jeg kommer tilbake til hjemmehavna? Gjett!

Jeg har vært i utallige havner på denne turen, og satt rekord i antall nye havner. Det har vært store havner og små havner, kommunale havner og private havner, gjestehavner og uthavner.

Samtlige har det til felles at jeg omtrent ikke har opplevd at kalesjen har blitt offer for et stort antall av hvite måkekladesjer! Egentlig ganske utrolig!

Den måtte vaskes og renses tre ganger i mai, etter å ha blitt nedskitet av fuglerakkerne på Nesodden i løpet av vinteren!

Jeg kom hjem med båten til Oksval forrige onsdag og var nede igjen fredag formiddag for å hente opp en del ting fra den lange turen. Da hadde selvsagt måkene vært på plass og “dekorert” både kalesjetaket og den store kalesjen. Noen blåskjell lå igjen her og der…

Hva er det med disse måkene på Oksval? Da jeg lå sommersesongen på Lakseberget i Sandvika i 2019 var det også omtrent null med fugledritt på kalesjen, så noe må det være med Oksval…

Vel, dette har jeg tenkt å gjøre noe med, men først får jeg sette i gang og fjerne den dritten som har kommet, så skal vi se hvem av oss som vinner kampen!

Sukk. God helg (men ikke til måkene!)…