Blir det noen tur utpå før jul?

Det har foreløpig ikke blitt noen flere båtturer på meg etter at jeg kom hjem fra førjulsbesøket i Strömstad. Når jeg skriver dette er det meldt tåke i dag, noe som heller ikke gjør det fristende.

I tillegg er jeg nå inne i en nattevaktuke, noe som gjør det litt vanskelig å komme seg utpå før mørket kommer. Men ned til båten MÅ jeg, ettersom det har snødd en god del de siste dagene,

Så jeg må ned for å se om jeg må trå til med spade og kost for å få fjernet snø fra båten og kalesjen. Det er en av de faste rutinene som må gjennomføres om vinteren blant båtfolk som meg, som har båten liggende ute på denne årstiden.

Vanligvis ser jeg dette litt an og sjekker webkameraet til båtforeningen for å se om det er nødvendig at jeg drar ned, men nå har det kameraet vært ute av funksjon i flere uker, så da nå jeg nesten komme meg ned for å ta en titt selv.

Båtforeningen har da også sendt ut en epost til medlemmene om å sjekke båten på grunn av snøfallet, så da er planen min å sove noen timer etter at nattevakta er over, for å stå opp noen timer tidligere enn vanlig og komme meg ned i havna mens det er lyst. Deretter sjekke ståa om bord og på utsiden, og foreta de eventuelle nødvendige justeringene/måkingen som må gjøres.

Nyttig båtredskap om vinteren. Sammenslått tar den liten plass.

Først må jeg dog måke ut en liten “vei” til Bippe slik at jeg kommer meg enkelt ned til havna. Hvis det ikke går må jeg nesten ta bena fatt, for ned må jeg. Blir jo også spennende å se om jeg kommer meg ut på brygga i det hele tatt. Hvis det er kommet is på brygga er det ikke sikkert at det er trygt for meg å gå utpå på grunn av balansen (eller rettere sagt mangelen på det!) Deretter må jeg tilbake for å sove noen timer til slik at jeg blir ordentlig uthvilt til neste nattvakt.

I båten har jeg noe utstyr som vel nærmest er å regne som standard for de som tar skiene fatt og drar på fjelltur, nemlig en sammenleggbar spade! Sammenleggbar for at den skal ta minst mulig plass i båten. Den oppbevares sammen med frostvaktene om sommeren, og er en like naturlig del av vinterutrustningen om bord som frostvaktene og vifteovnen.

Spaden ble innkjøpt relativt tidlig i mitt båtliv, og ble tatt med fra snekka ved overgangen til større båt. Den har ikke blitt brukt veldig mye ettersom vintrene stort sett har vært ganske milde de siste årene, men den blir gjerne tatt i bruk i løpet av januar og februar før den blir stuet bort.

Så å ta den fram i desember er nesten litt tidlig!

Like greit da at det stort sett kommer litt mindre snø her på Nesodden enn lenger inn i landet, men som dere ser av bildet øverst til høyre, så har jeg likevel en liten jobb å gjøre før jeg kan ta fatt på turen ned til båten – til hjuls eller til fots!

Vi får se om det blir noen tur denne uka, jeg har litt lyst, men i romjula har jeg i alle fall fri mesteparten av dagene, så en tur eller to før nyttår håper jeg å klare!

Related Images: