Sjarmøretappen gjennomført

Stappmett av pizza både til kvelds og til frokost kom jeg meg av gårde fra Moss og til hjemmehavna i løpet av lørdag ettermiddag. Den siste turen gikk prikkfritt, bortsett fra at jeg var på vei inn i feil bås også i egen havn!

Etter en tur på land lørdag formiddag, der jeg rotet litt og ikke fant broa som gikk til sandstranda som er anlagt i Møllebyen, men havnet ved kinoen istedenfor, og deretter valgte å gå tilbake til båten, så kom jeg meg av gårde fra Moss uten problemer.

I fjor kom det nye oljelekkasjer fra lasteskipet Nordvard, som ble rekvirert av tyskerne under andre verdenskrig, og i desember 1944 bombet søner og sammen av britiske fly. Siden da har det kommet litt olje fra vraket innimellom, og i fjor var det så ille at det ble lagt ut lenser.

Nå pågår arbeidet med å få opp så mye som mulig av den resterende oljen, så lensene er fortsatt på plass i Mossesundet.

Været også på lørdag var aldeles nydelig, og jeg beholdt shortsen fra fredagen på også på lørdag. Turen gjennom Drøbaksundet gikk smertefritt, og da jeg nærmet meg Oscarsborg tok jeg veien gjennom jeteen og passerte gjestehavna på vestsiden av Kaholmene. Det var en del båter der, men langtfra fullt til å være en lørdag.

Rett nord for Nordre Kaholmen tok jeg en liten stopp mens jeg ventet på at cruiseskipet Mein Schiff 6 skulle passere. Da fikk jeg en god posisjon for et bilde eller to. Var en seilbåt foran meg som ikke var så nøye på det, men selv ville jeg ikke vært så komfortabel med å passere cruiseskipet på så nært hold.

Deretter dro jeg den vante ruta langs Nesoddsiden av fjorden, og knipset noen bilder av byggeplassen på Spro. Nå har de jo kommet i gang med å bygge selve bygningene også. Dette prosjektet er noe omstridt lokalt, men nå er det i alle fall framdrift der.

Som vanlig når jeg nærmer meg hjemmehavna etter en lengre tur borte, så har jeg ikke noe stort ønske om å avslutte, så etter å ha passert Nesoddtangen fortsatte jeg bare innover mot Oslo, og tok en liten “svingom” mellom Oslo-øyene før jeg styrte inn i hjemmehavna.

Det var kommet flere båter ut i båsene enn da jeg dro, og jeg får skylde på det som grunn til at jeg klarte å styre inn i feil bås igjen for andre dag på rad! At jeg kunne glippe litt i Moss kan på en måte være forståelig, men at jeg skulle gjøre det samme i egen havn er mer vanskelig å svelge! Jeg har jo hatt den plassen jeg ligger på nå siden 2019!

Jeg oppdaget blemmen da jeg så at den gangbare utriggeren var på feil side, og bakket raskt ut og la meg i min egen bås! Siden jeg dro av gårde 18. april har vannet kommet på, så båten fikk seg en skikkelig dusj. Mens jeg har vært borte har også strømstolpene blitt byttet ut med et kortsystem, så jeg fikk ikke koblet meg til strøm. Men i den årstiden vi nå er inne i er det heller ingen absolutt nødvendighet.

Ble sittende i båten og ta inn over meg inntrykkene fra årets første båtferie mens jeg hørte siste rest av kampen mellom Rosenborg og Vålerenga på radio. Godt med en seier i Trondheim etter at det gikk til helvete på hjemmebane mot kanarifuglene sist…

Det har jo vært en fantastisk tur med mer enn godt nok vær og stille og rolig i alle havner. Med tanke på at jeg var borte i 19 dager er ikke tre-fire dager med for mye vind og regnvær så ille. Været var ikke dårlig nok til å legge noen demper på turen!

Turens mest positive overraskelse var de nye båsene i gjestehavna i Kristiansand. De gjør det lettere for meg å besøke byen framover.

Nå gleder jeg meg bare til neste runde til sjøs om en knapp uke!

 

Related Images: