Fem år som Tresfjord-eier!

Jeg har jo lovet å ta det med ro med bloggskriving på grunn av hendene mine, men jeg kan nesten ikke unnlate å markere – med et kort innlegg – at det i dag er nøyaktig fem år siden jeg hentet Tresfjorden i Horten.

Jeg har dog ingen kake å spise i anledningen – kanskje jeg tar en tur til nærmeste konditori/baker og kjøper meg et stykke for å feire dagen senere i dag – så bildet som dere ser av en kake er derfor fra 2019! For å feire både 17. mai i båten og innkjøpet av ny båt!

Strengt tatt har jeg eid båten litt lengre, siden jeg vel på papiret ble eier av båten rundt den 25. april, hvis jeg husker rett, men ikke fikk organisert henting før søndagen etter. Med som mannskap hadde jeg eks-rederinnen og båtkollega Erik – som hadde eid samme type båt tidligere.

Det ble et kort stopp på andre siden av fjorden for å hilse på, og vise fram, båten til en annen båtkollega – Trond – i Moss, og deretter tanking i Son før vi fortsatte inn til Oslo der Anne og Erik mønstret av ved Honnørbrygga og eldstedatter Sunniva og moren hennes ble med over til Nesodden.

Siden da har jeg fått totalt 356 turer med båten, og hatt 437 overnattinger om bord. Det bør vel være godkjent bruk? Jeg har ikke akkurat nå det totale antall nautiske mil jeg har gjennomført, eller hvor mange motortimer Nanni-en har gått (motortimetelleren virker ikke lenger), så det får være til en annen gang. 

Jeg vil vel dog regne med at jeg har passert 3000 motortimer med god margin. Motoren hadde 635 timer på seg da jeg kjøpte båten, og jeg passerte 2000 timer ved Lysekil i 2022 – like før displayet ga seg!

Fra Bud i 2021, det lengste jeg har vært i Norge med egen båt,

Jeg har vært helt til Bud i Møre og Romsdal med den, en utkjørt distanse (inkludert alle omveier!) på 687,6 nautiske mil fra hjemmehavna på Nesodden, og helt til Vrångö i Sverige – 174,9 nautiske mil.

Så at den har blitt brukt mye og gitt meg mye glede, er det ingen tvil om!

Det blir nok noen år til om bord, selv om jeg ikke utelukker et nytt båtkjøp, da en lukket båt. Men inntil videre skal jeg kose meg med den jeg har!

Vrångö var en av de 15 nye havnene jeg besøkte i 2022 – og det sørligste jeg har vært i Sverige.

Related Images:

Én kommentar til «Fem år som Tresfjord-eier!»

Kommentarer er stengt.