Hva i all verden ER dette?

Jeg har kjørt rundt i Oslofjorden siden oktober og begynte å irritere meg mer og mer. Nå gir jeg opp. I rekken av dumme spørsmål som en landkrabbe og nybegynner kan komme med, stiller jeg nå dette: Hva ER dette?

Disse greiene ligger utenfor Gressholmen, eller rettere sagt mellom Rambergøya og Gressholmen.

Ifølge kartsymbolet kan det dette være en slags fortøyningsbøyer, men de er da voldsomt store til å være det? Jeg føler meg liksom ikke veldig fristet til å kjøre Bergtatt inntil en av disse og slenge over en taustump… Dessuten ligger det andre vanlige bøyer der, og kartsymbolene kan jo mene de andre, og ikke disse svære?

Og på toppen av disse ser det jo ut til å være et slags rør ned? Men de er ikke merket som septiktankbeholdere heller, og ser noe tungvinte ut til slik bruk? I tillegg er de jo ganske forskjellige også?

Er dette til bruk for litt større båter? Hvorfor ligger de i så fall så nært land? Det virker ikke helt logisk det heller?

Jeg blir bare mer og mer forvirret og klør meg i hodet hver gang jeg passerer disse, så er det noen som kan hjelpe meg med en løsning og gi meg en aha-opplevelse?

Hva ER dette?

IMG_9212

Related Images: