Fenderknirking

imageDet som gir meg de største problemene med å få sove i båten er ikke dårlige madrasser, men når fenderne knirker! Og jeg kan tenke meg at det kan være til sjenanse hos båtnaboene også!

Resultatat

Jeg har etterhvert funnet ut at å fortøye litt løst til brygga og ikke tett inntil, kan løse noe av problemet. Men helt unngår man det ikke.

Jeg synes slike fendertrekk som man kan få kjøpt er noe visvas, selv om det sikkert kan hjelpe til med å fjerne gnikkingen, men jeg synes rett og slett det ser jålete og stygt ut. Og er noe min båt ikke er, så er det i alle fall jålete! Kanskje jeg bare er gammeldags? 🙂

Men noe har jeg nå lært etterhvert også, og den enkleste løsningen på problemet fant jeg tidlig ut rett og slett var å heise fenderne litt lenger opp før jeg festet dem. Det eliminerte omtrent problemet!

Og å fortøye litt løst er ikke bestandig det lureste, det kommer an på været og vindretningen, ikke minst. Som enbent skipper er det ikke alltid så lurt at jeg har for mye klaring til brygga heller…

ZaloEt annet tips jeg plukket opp nylig var å bruke Zalo på fenderne! Det skal også være fornuftig! Hvis det på min neste tur blir behov for det, får jeg prøve den metoden!

 

Related Images: