Fikse nye puter selv?

Etter

Den siste tiden har jeg lekt med tanken på å fikse nye båtputer til aktersofaen i båten selv. Det eneste jeg trenger hjelp til da er kanskje stolene.

Slik ser gjerne vanlige båtputer ut, men slik er det ikke hos meg.
Slik ser gjerne vanlige båtputer ut, men slik er det ikke hos meg.

Årsaken til at jeg har begynt å lure på å gjøre det selv er at båten min ikke har løse puter. Sofaen akter i cockpiten har trekk som er strukket over skumgummi og deretter stiftet fast på en treplate. Det er ikke løse puter med trekk rundt skumgummi. Å feste et trekk rundt noe skumgummi og stifte til en treplate virker ikke som noe veldig avansert arbeide…

På en så gammel båt som det jeg har vil jeg imidlertid bytte ut skumgummien også. Der tenker jeg at jeg må ty til litt profesjonell hjelp, og Skumplastsenteret på Alnabru var jo raske og flinke til å lage den løse madrassen til kabinen, så jeg tenker at de nok kan skjære ut riktig skumgummi til disse treplatene mine uten problemer. Så må vel skumgummien limes fast til treplatene og deretter er det bare å feste trekket?

Strengt tatt trenger jeg vel heller ikke slik fancy kanting som det er på de putene som er der nå, så jeg tenker at det jeg bør gjøre er å løse trekket forsiktig fra en av putene og se om det er noe skjult fiks-fakseri på innsiden. Er det ikke det har jeg jo da maler som jeg kan skjære/klippe trekk etter selv. Det er mulig jeg velger å bytte ut treplatene også.

En av sofaputene akter som jeg tok mål av. Kanksje må jeg bytte ut treverket også?
Slik ser putene ut hos meg. Friske opp/bytte treverket og stramme skaien rundt treramma virker da som en lett oppgave?

Det virker ikke som noe hokuspokus akkurat…selv for en som meg…

Jeg skal være forsiktig med å trekke raske konklusjoner her, men jeg synes oppgaven ser relativt overkommelig ut, strengt tatt er det jo ikke noe som må syes her. Bare skumgummien som må formskjæres litt.

Det blir nok litt mer arbeid på selve stolene, skal se mer nøye på dem før jeg avgjør noe, kan hende jeg overlater stolene til profesjonelle. Inne i kabinen skal jeg sette bort arbeidet, for der må stoffet syes skikkelig.

Men det er egentlig i cockpiten det haster mest med å få orden på ting, Det er hull i skumgummien og hull i trekket flere steder, spesielt på midtstykket i aktersofaen, og det ser ikke veldig pent ut. Jeg skjuler det med å legge et pledd over…

Jeg har jo planer om å få brukt kost og pensel på treverket i cockpiten i løpet av vinteren, og da kan jeg jo ikke ha en herpet aktersofa bak!

Jeg har jo for lenge siden bestemt meg for hvilken farge jeg skal ha på trekket, og nå skummer jeg både Ebay og norske nettsteder for å se etter riktig type skai, som vel blir det trekket jeg velger. Fargen er noe utradisjonell, men jeg tror uansett det vil bli veldig pent! Og veldig personlig. Og totalt annerledes enn den ser ut nå, det kan jeg love!

I norske båtutstyrsbutikker er det stort sett hvitt og blått som tilbys, men jeg skal ikke ha noen av de fargene. Uansett ligger prisene i båtutstyrsbutikkene langt over det jeg ser jeg kan få andre steder. Enkelte båtbutikker ligger på godt over dobbel pris per meter sammenlignet med noen av de norske sidene for stoffer i metervare som jeg har sjekket! Og da har jeg ikke sjekket noen utenlandske sider ennå! Med den laveste prisen jeg foreløpig har sett så har jeg råd til å kjøpe et par ekstra meter for å prøve meg fram litt…

Men som sagt, jeg skal være litt forsiktig med å utbasunere for eplekjekt at jeg kan klare dette selv…men akkurat oppgaven med å fikse nytt trekk på aktersofaen forekommer meg akkurat nå som overkommelig…