Et høyst nødvendig hvileskjær

For en båtoman som jeg, med et hjerte som slår i takt med bølgeskvulp og måkeskrik, så er det ren og skjær tortur å ikke komme meg ut med båten. Så i går tok jeg grep.

Denne uka jobber jeg fire kveldsvakter på rad. Da hadde jeg opprinnelig planlagt å komme meg utpå fjorden og nyte høsten noen timer på formiddagen før jeg skulle på jobb. En god plan ettersom det blir så fort mørkt på ettermiddagen at jeg ikke er hjemme etter dagvaktene før det har blitt for mørkt.

Men mandag dro jeg direkte fra kjæresten og til jobbvakta, tirsdag var det for tåkete til at jeg tok sjansen på å dra utpå, og onsdag sov jeg så lenge at det ble for sent å komme meg i båten… Så jeg bestemte meg som sagt for å ta grep.

Så etter kveldsvakten min onsdag forandret jeg på planene. På vei hjem vurderte jeg å overnatte i båten for å være sikker på at jeg kom meg opp tidlig nok til å rekke en tur, men etter at jeg kom hjem fant jeg ut at det var like greit å sove hjemme. Med båten varm og god ville jeg sovet godt i natt med varmeovn om bord, men jeg fant ut at jeg ville få en drøy times tid ekstra søvn hjemme ved å legge meg med en gang framfor å dra ned til båten og ikke være i seng før nærmere ett om natta. Dermed ble det avgang hjemmefra kvart over åtte på morgenen istedenfor! 

Ja, du leste riktig! Kvart over åtte på morgenen! For et B-menneske som meg er det vel bare utsikten til en båttur som får meg til å stå så tidlig opp når jeg ikke er nødt!!!

Dette innlegget er dermed skrevet om bord, etter dagens tur, for en gangs skyld!

Den siste tiden har nemlig vært svært begivenhetsrik, både i privatlivet og jobbmessig. Det passet derfor veldig bra med en liten formiddagstur på fjorden i dag. Det viste seg også at været plutselig viste seg å være nydelig denne morgenen, med blå himmel og sol og nesten ikke noe sjø! Å lykke! 😀

Tid til å tenke og tid til å senke skuldrene har jeg funnet ut er både nyttig og nødvendig. Og jeg hadde virkelig behov for å få kommet meg ut på sjøen denne gangen. Det har nemlig bare blitt en eneste tur denne måneden, og det kan jeg rett og slett ikke være bekjent av!

Som jeg sa har uka vært begivenhetsrik. Et merkelig valgresultat i USA, mulig ny betennelse i en tå i venstrefoten min (slik det begynte med høyrefoten som jeg ikke har lenger) og flere nedbemanningsmøter på jobben hvor framtiden min strengt tatt ikke blir avgjort før i slutten av denne måneden, selv om jeg har en god følelse på at jeg ikke er blant dem som må gå. Alt dette får jo likevel ting til å surre rundt i hodet, og når bekymringer for kjærestens ve og vel også kommer i tillegg, så er det godt å få blåst ut litt og senket skuldrene om bord i båten.

Turen i dag hadde jeg tenkt skulle gå til Oksenøya for å fylle opp tanken. På Oksenøya er nemlig Oslofjordens billigste diesel, og når det nå nærmer seg slutten av november og desember står for tur, så er det dessverre et faktum at i Bærumsskjærgården legger isen seg først. Det skal ikke mange minusgradene til før det begynner å bli vanskelig å ta seg inn der.

Men, som jeg skrev, det var planen. Som ble lagt om underveis. På veien ned til båthavna stakk jeg nemlig innom butikken for å handle inn litt rask frokost som jeg kunne spise om bord. Men da viste det seg at hele banksystemet var nede. Ingen fikk betalt og ikke en gang reserveløsningene fungerte. Handlet fikk jeg, men på vei ned til båten begynte jeg å legge andre planer ettersom jeg ikke var sikker på om jeg ville få fylt på tanken når jeg først kom fram.

Derfor ble det en liten tur innom Osloøyene istedenfor. Det viktigste var uansett å komme meg ut på sjøen. Så det ble en runde til Langøyene, og inn ved Gressholmen gjennom sundet mellom Heggholmen og Lindøya før jeg returnerte til hjemmehavna. Det ble rundt halvannen time, det må jeg si meg fornøyd med! Og i flott høstvær!

Litt snodig også. Mens jeg kjørte fikk jeg beskjed om et hasteinnkalt allmøte på jobben. Det ble strømmet via intranettet, så jeg stoppet båten utenfor Langøyene og tok en kaffekopp mens jeg fulgte med på sendingen. Og da kom beskjeden om at sjefen min på jobben var blitt ansatt som ny generalsekretær i fotballforbundet!

Men nå skal jeg komme meg hjem fra båten og ta en rask dusj før jeg hopper på bussen og tar fatt på en ny kveldsøkt. I morgen er det dagvakt og dermed ikke tid for noen båttur ettersom jeg skal til kjæresten etterpå.

 Men til kveldsvakten i dag kommer jeg med nyladede batterier og i godt humør! Etter et par timer på sjøen er jeg som et nytt menneske!


 

 

%d bloggere liker dette: