Ikke bare båtblogg?

FjærpennInnimellom har jeg skrevet innlegg her på bloggen som ikke har vært helt båtrelatert. Gårsdagens var for eksempel ett – å skrive om de nye pengesedlene er vel ikke helt innafor – men jeg mente det såvidt kunne forsvares ettersom det tross alt var hav og sjø som var gjennomgangstemaet. Men jeg har lyst til å åpne litt for andre temaer her etterhvert, samtidig som det ikke skal være tvil om at dette skal være en båtblogg først og fremst.

Nå har jeg ikke tenkt å bli rosablogger med det første, så bare slapp av, men noen ganger har jeg følt behov for å dele noen tanker (som faktisk gjerne kommer mens jeg er på tur med båten) som ikke nødvendigvis handler om båtlivet, og derfor har jeg tenkt å bli litt “løsere i snippen” når det gjelder å være helt rigid på at dette er en båtblogg.

Samtidig betyr ikke dette at jeg har tenkt å skrive om alt mulig, eller komme med bastante meninger om mangt. Det kan jeg nemlig ikke gjøre. For jeg jobber som journalist. Og det må jeg ta konsekvensen av når jeg er på sosiale medier som Facebook og Twitter og også på denne bloggen. Jeg kan kanskje framstå som litt “tannlaus” på Facebook – mens andre gjerne deler og kommenterer både Listhaug og Krekar og gudene vet hva. Jeg kan faktisk ikke gjøre det som journalist.

IMG_5490Jeg må nemlig være nøytral i slike tilfeller. Jeg kan ikke risikere å komme med en krass – om enn velbegrunnet – kommentar om en politiker eller idrettskjendis eller annet – og møte meg selv i døra dagen etter på jobb med å intervjue vedkommende om kanskje det samme temaet som jeg utbasunerte min motstand eller samtykke til på Facebook dagen før.

Gjør jeg det kan jeg til slutt ikke skrive om noe annet enn matoppskrifter…

Så ikke forvent noen voldsomme utspill mot eller for noen eller noe – jeg har mine meninger om det meste – men holder dem for meg selv og privat.

Det jeg kanskje kommer til å skrive om da er mer av mine andre interesser, som musikk, trommespill, fotografering, historie, det lille engelske fotballaget jeg støtter som omtrent ingen har hørt om, og mine erfaringer og problemer som amputert, slike ting altså. Det blir neppe noen trykkvinnere eller bloggtopp av det, men litt mer av andre ting, kanskje spesielt i den delen av båtsesongen hvor jeg er utpå mye mindre enn før.

Men frykt ikke – båtbloggen kommer fortsatt hovedsaklig til å dreie seg om båt og båtliv, men de dagene jeg har lyst til å skrive om noe annet, så kommer jeg til å gjøre det. Rett og slett. I motsetning til før. Men ingen veldig store endringer altså!

Jeg går akkurat nå og venter på å kunne ta min tur nummer 100 i år – den turen kommer jeg nok til å skrive utførlig om – men både været og fysisk form for tiden har gjort at den turen foreløpig har latt vente på seg. Jeg hadde egentlig håpet at den kom i går, da jeg hadde planer om å dra til Sætre og Hurum for å delta på et lite privat arrangement der, men måtte avlyse det av flere forskjellige grunner.

Værmeldingen dagene framover er imidlertid gode, så hvis jeg føler meg bedre kommer nok tur nummer 100 i år i løpet av noen få dager!

Related Images: