Besøksstatistikken for 2016

I rekken av årsoppsummeringer har jeg nå kommet fram til litt besøksstatistikk fra bloggen. Så er jeg straks ferdig med 2016! Bere et eneste årsoppsummeringsinnlegg igjen som kommer i morgen!

Denne gangen skal jeg korte meg i fatthet og bare komme med noen små tall… 🙂

Flest lesere hadde jeg i april måned med hele 2.743 unike brukere. Omtrent 45 prosent av disse leste årets mest leste innlegg! I juli og november hadde jeg ikke en slik “höjdare”, men jevnt over godt besøk og endte på 2.268 lesere totalt.

Totalt for året havnet jeg på drøye 47.000 unike brukere og nærmere 450.000 hits/klikk på saker, sider og bilder. Det betyr at gjennomsnittlig har jeg hatt besøk av rundt 130 unike lesere hver eneste dag.

Det er ikke akkurat tall en rosablogger ville likt, men så er jeg jo så langt fra en rosablogger som det går an å komme, vil jeg hevde… Dette er tross alt en liten blogg for de spesielt interesserte. Og besøket går oppover, noe det har gjort helt siden jeg begynte.

På oversikten over hvilke land som har besøkt siden, etter at søkeroboter og slikt er tatt vekk, kommer Norge øverst på lista, naturlig nok. Over 18.000 besøk har kommet fra Norge. Sannsynligvis mange flere ettersom nummer to på lista er sekkeposten “ukjent” med nesten 18.000 besøk. Deretter følger Sverige med 2.575 besøk, Tyskland med 2.412 og Frankrike med 1.812 besøk.

Det er jo Nidelveiere i alle disse landene, så søk på nettet fører vel raskt til bloggen min. I tillegg har jeg jo en liten engelsk seksjon, samt at det er mulig å lese sidene på mange andre språk ved å bruke oversetteren fra Google som ligger inne på siden. Søkeroboter er ikke med i disse tallene.

De fleste sidehenvisningene kommer fra Facebook og Google, men båtforumet på Båtplassen ligger også inne på topp fem, sammen med bloggtrackingtjenesten blo.gs.

Søkemotorstatistikken kan være ganske morsom lesning også. Den er imidlertid veldig ufullstendig. Men av og til kan man begynne å lure på hvordan de havnet på bloggen min når de søkte på noe helt annet?

Søket på “Lerum blikkboks” har for eksempel ført til flere treff hos meg, og “Kristiansand Dyrepark pedalbåt”. Begge to kan forklares ettersom jeg nettopp har en gammel blikkboks fra Lerum om bord, og at jeg skrev om pedalbåter etter at jeg besøkte Sjøen for alle i mars.

Mer opplagte søk er for eksempel “Knopmåler app”, “Dockspot Norge”, “Båtblogg”, “Nidelv 24 oppussing”, “Båtferie Sverige” , “Båtferie Oslofjorden” og “Sørenga båtplass” som er blant de mest søkte ordene som har ført til at bloggen min har dukket opp på søkeresultatet og deretter blitt besøkt.

Forøvrig er det flest som bruker nettleseren Chrome når de leser bloggen min, med Firefox som nummer to, Safari på tredjeplass og Explorer på fjerde.

 

 

%d bloggere liker dette: