Årets første overnatting

Det var egentlig ikke planlagt, men plutselig befant jeg meg i båten igjen, og denne gangen med overnatting som mål. Dermed er årets første overnatting unnagjort i god og varm båt!
Gradestokken viste minus fire grader da jeg tørnet inn, men med båten koblet til strøm og varmeovn i kabinen var det ikke noe problem overhodet å få sove uten å fryse! En vanlig sommersovepose var mer enn godt nok, og det var t-skjortetemperatur i kabinen.

Det var under den vanlige sjekken som jeg gjør med båten at jeg fant ut at jeg hadde lyst til å bli om bord, og etter en rask tur til butikken for å proviantere var jeg tilbake i båten igjen til Dagsrevy-tid på iPaden.

Alt var i orden om bord, men mens jeg satt der bestemte jeg meg for at vinteren må brukes til å få gjort endel arbeide om bord. Derfor ble batteriladeren funnet fram. Den har ligget i båten i rundt tre år, men har aldri blitt brukt… Batteriet har blitt ladet av generatoren når jeg har vært på tur, og så ofte som jeg er ute med båten så har jeg aldri hatt problemer med batteriet!

Men med tanke på at jeg også planlegger innkjøp av et forbruksbatteri, så er det på tide å få opp laderen. Også med tanke på at det vel er best for det batteriet jeg har å bli ladet av en ordentlig lader nå om vinteren. Med batteriet tilkoblet laderen behøver jeg heller ikke spare inn på bruken av lyset i kabinen når jeg ligger der med avslått motor. Og lyset er mye bedre enn den batterilampa jeg gjerne bruker istedenfor…

Men jeg fant ut at jeg ikke kunne koble opp laderen denne kvelden. For da jeg leste bruksanvisningen så jeg at jeg ble anbefalt å sette inn en sikring mellom laderen og batteriet, så jeg må få bestilt en slik før jeg setter den opp. Jeg har riktige ledninger, men burde kanskje ha noen som er noen centimetre lengre, så dermed ble det litt bestilling av utstyr på maritim.no istedenfor…

Resten av kvelden ble dermed tilbragt med å se de tre første episodene av TV-serien Valkyrien på NRK-appen. Jeg har ikke fått den med meg, men rederinnen har sett den og anbefalt serien. Og jeg må si at jeg ble positivt overrasket. Så jeg må nok se resten av serien også nå!

Jeg puslet også med tanken på å begynne å pusse ned litt treverk ute i cockpiten slik at jeg kan begynne å lakke litt og “shine opp” utepartiet. Det er vel også på tide å få levert kalesjen på service for reparasjon og rensing. Tiden går fort mot varmere tider, og jeg leste på nett nylig at meteorologene spår en mild vinter i februar og mars…

Går ikke!

Så begynte jeg også på en epost til Nilsen båtbyggeri angående hvordan man monterer baughylla i båten. Rett før jeg ble innlagt på sykehus i mars 2015 fikk jeg nemlig en splitter ny hylle i posten fra Nidelv, som jeg hadde tenkt å sette opp før sommeren. Det ble jo ikke noe av. Jeg fikk vel ikke pakket hylla ut av pakken før i fjor, og siden da har jeg klødd meg i hodet og lurt på hvordan dette skal gjøres. For jeg tror nemlig at jeg har fått feil hylle, eller i alle fall at noen deler mangler, for jeg kan ikke helt se hvordan dette skal gjøres med det treverket jeg har fått levert!

Men jeg fikk ikke fullført epostskrivingen den kvelden ettersom rederinnen ringte, og det var adskillig mer fristende og interessant å prate med henne enn å skrive epost…

Etter å ha snakket med Kvinnen i mitt liv i rundt 45 minutter ble kvelden avsluttet med å tre soveposen over meg for å sove. Og jeg sov som en stein!

Morgenen etter oppdaget jeg imidlertid noe svært skuffende, men hva det var gjemmer jeg til neste blogginnlegg…

%d bloggere liker dette: