Håpløst på etterskudd

Jeg tenkte jeg skulle oppdatere litt med ståa på “Prosjekt oppussing”. Det er riktignok ikke veldig mye å oppdatere med, men i motsetning til tidligere år så er jeg i alle fall i gang…Men dårlig form og pent vær har forsinket det hele noe…

Det siste betyr forsinkelse nettopp fordi det er veldig tøft å oppholde seg i båten og i båthavna for å pusse treverk når det er speilblank sjø og tjue varmegrader. Det er faktisk både fysisk og psykisk umulig, har jeg funnet ut. Jeg har riktignok prøvd, men det har endt opp i en times tid med pussing og deretter tre timer på sjøen… I tillegg har ikke formen vært den beste den siste tiden, med sykmelding fra jobben som resultat og dermed noe innskrenket aksjonsradius, men noe har jeg altså fått gjort.

Kaos er bare forbokstaven!

Resultatet er at det er totalt kaos i båten for tiden. Løse, oppskrudde seter, masse slipestøv overalt, en kabin i totalt kaos etter at jeg har puttet mye av det som har ligget i hyllene på sidene ute i cockpiten, samt innhold i skufefr og skap. Førersetet er fortsatt skrudd fast, men ikke plata det er festet til…

Det gjenstår dermed fortsatt endel jobb før jeg kan si meg fornøyd, og siden jeg også nå skal tilbake på jobb samt har andre avtaler, så tror jeg allerede nå at jeg kan fastslå at jeg ikke er ferdig med noe som helst denne måneden…er jeg heldig kan jeg begynne å beise de første strøkene før månedsskiftet.

En liten detalj: Bytter ut endel plasthåndtak til dører og skuffer med trehåndtak. Tror det blir veldig fint!

Deretter skal det påføres olje. En kjenning jeg snakket med i båthavna mente jeg burde lakke en 6-8 strøk med lakk helt til slutt. Da ville jeg slippe å måtte friske opp beis og olje om et par år, mente han.

Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal følge hans råd enda. Jeg har jo merket meg under slipingen at endel av treverket er såpass slitt at jeg antakelig burde tenke på å bytte ut noe av dette. Det gjelder spesielt alt under førerstolene. Men jeg gjør det ikke denne gangen.

Nå er jeg fornøyd hvis treverket får en litt mørkere og fin farge og ikke ser så slitent og falmet ut som nå. Så får jeg sjekke rundt om noen år på hva kostnadene vil bli på helt nytt treverk, om det blir nødvendig. Det spørs jo litt på resultatet da!

Kaos ja…

Jeg gjør nemlig ting jeg ikke kan nå. Og som jeg aldri har gjort før. Jeg er absolutt ingen handyman når det kommer til praktiske “manneting” som motormekk og oppussing. Før jeg fikk båten hadde jeg et meget lite utvalg av verktøy og maskiner, samt en arvet drill fra faren min – men som fortsatt virker selv om den er fra 70-tallet! Den gangen var vel Black & Decker noe av det ypperste du kunne få av elektrisk verktøy? Etter at jeg fikk båten er utvalget blitt mye større, både med skrutrekkere i alle former, fasonger og lengder, fastnøkler, slipemaskin, poleringsmaskin osv.

Sukk…det blir nok bra til slutt…Tror jeg!

Men jeg føler meg fortsatt på svært gyngende grunn når jeg holder på! Følger tips fra båtforoum og båtgrupper samt gamle båtblader, videosnutter på YouTube osv. Så forhåpentligvis forkludrer jeg det ikke helt…

Jeg har flere ganger tenkt i det siste på at det beste for meg ville ha vært å ta båten opp på land. Hadde jeg hatt den på land gjennom vinteren ville jeg vært nødt til å sette i gang, ettersom jeg uansett ikke hadde kommet meg ut på tur.

Men sannheten er vel at jeg bare lurer meg selv når jeg tenker slikt. For hovedgrunnen til at jeg er så mye på etterskudd er vel rett og slett at jeg føler at dette har jeg ikke greie på, og dette kommer til å gå til helvete! Men samtidig har jeg lyst til å gjøre noe selv på båten, og da tror jeg dette med å pusse treverk og deretter beise, olje og/eller lakke kanskje er det jeg har best forutsetning for å klare sånn noenlunde. 

Så jeg skal holde på! Målet er i alle fall å få båten noenlunde klar til båtferien!

Oppdatering følger…

%d bloggere liker dette: