Inspirerende foredrag fra langturseiler

I forrige uke var jeg og nesten 50 andre båtentusiaster – alle medlemmer på båtforumet på baatplassen.no – på et foredrag fra en ordentlig langturseiler. Han og hun som i fjor ble kona hans, hadde seilt i tre år med en 32 fots seilbåt.

Turen gikk fra Norge og over til Skottland og den kaledonske kanal, deretter nedover langs irskekysten og et kryss over Biscaya til Spania. Deretter krysset de over Atlanterhavet flere ganger samt over Stillehavet.  Besøk på øyer som Galapagos, Fransk Polynesia og dovenliv i Karibien sto også på ruta!

Det var en utrolig historie vi fikk være med på, med masse flotte bilder som virkelig satte drømmene i sving. Å seile med delfinflokker, svømme med revehaier og skilpadder og oppleve sjeldne fuglearter høres veldig fristende ut!

Men selvsagt var ikke alt rosenrødt, så vi fikk innblikk i mange av problemene som oppstod etterhvert, som maskinbytte og tømming av skitten dieseltank ved hjelp av en enkel oljeskiftpumpe fra Clas Ohlsson…Det tok lang tid, for å si det slik!

Et engasjerende foredrag og spennende å få ta del i opplevelsene til Thomas. Spesielt la jeg merke til at selv om de dro med en 32 fots seilbåt, så hadde de stort sett så lite vind at mesteparten av turen ble gjennomført med motor. Han mente de hadde en gjennomsnittsfart på 4,8 knop – noe snekka mi klarer å hamle opp med!

Det setter jo tankene i gang – men jeg vurderer ikke å sette over Stillehavet og Atlanterhavet i ei snekke altså, bare for å understreke det! 😀

Siden dette var et foredrag arrangert av noen initiativtakere fra baatplassen.no så var det også en anledning til å få satt fjes på noen av brukernavnene på forumet. Flere kom også bort til meg og hilste på. Samtidig så jeg også noen andre kjente fjes fra båtfolk jeg har møtt på sjøen og i gjestehavner tidligere.

En veldig hyggelig seanse!

%d bloggere liker dette: