Det nærmer seg messetid

Nå er det bare et par uker igjen til den største båtmessa av alle her i landet går av stabelen. Også denne gangen kommer jeg nok til å dra til Lillestrøm, selv om messa egentlig ikke er noe for meg.

Jeg tilhører nok ikke den ideelle kunden for noen av utstillerne på båtmessa Sjøen for alle. Det må jeg nok innrømme.

Ikke drømmer jeg om NY og STOR båt, ikke om masse dyre tekniske duppeditter heller. Og nye snekkemodeller er det ikke noe håp om å se, kanskje bortsett fra noen av de elektriske variantene som dukket opp i fjor både fra Norge, Sverige og Nederland. Men disse variantene er åpne snekker, noe som ikke passer meg.

Nå skal det innrømmes at både Marex og Saga har noen fine båtmodeller som ville vært interessante for meg, men det må være i mitt neste liv…

Sikkert mange fine båter å se også i år, men ingen snekker, dessverre…. Bildet er fra fjorårets messe.

Å kjøpe en ny og dyr båt er nemlig ikke aktuelt for meg. Jeg ønsker ikke å sette meg i gjeld for å kjøpe båt, jeg vil ha en overkommelig båt som jeg kan betale umiddelbart og som er økonomisk i drift og passer mitt budsjett og det jeg er villig til å investere. Og da blir det brukt.

Og, med forbehold, så tror jeg at jeg er blitt en ihuga snekkemann! Jeg tenker litt på at en Nidelv 26 kunne vært greit en gang i framtiden, nettopp fordi den fremdeles er forankret i snekketradisjonen med den runde akterenden. Ja, til og med en Saga 27 kan vel kunne gå, til nød! 🙂 En Nidelv 28 blir en cabincruiser, og jeg tror vel ikke at jeg er helt der ennå.

Snekkedrømmen kan ryke hvis jeg gjør alvor av tanken om å flytte i båt og bo om bord, da er det heller ikke umulig at jeg endrer syn når det gjelder finansiering, men i utgangspunktet tenker jeg også å finansiere en større båt uten lån. Så da er det bare å fortsette å spare…

Jeg er derfor mer interessert i å titte litt rundt og se på utstyrsfronten, om det er noe jeg trenger. Jeg vurderer blant annet å kjøpe meg en ny flytedrakt til bruk om vinteren, men med mindre de har noen voldsomme gode tilbud, så ser jeg ikke helt at jeg kommer til å gjøre det nå som vintersesongen snart er på hell.

Men titte litt og slå av en prat kan jeg gjøre. Blant annet på Yanmar-standen hvor jeg som vanlig må avlevere min faste replikk om at det er en veldig dårlig forretningsidé å lage motorene deres så gode at de fremdeles fungerer etter 34 år… 🙂

Og siden jeg har gratisbillett er det ingenting i veien for at jeg tar en titt og kanskje en kaffe med andre kjente blant båtfolk.

Messa arrangeres fra 14. til 18. mars på Norges Varemesse i Lillestrøm.

%d bloggere liker dette: