To foran skjema

I skrivende stund ligger jeg litt foran skjema når det gjelder antall turer med båten. Jeg rakk også noen turer på slutten av påsken og en liten tur i helga som var. I praksis betyr det at jeg hittil i år har rukket 17 turer med Bergtatt, to mer enn på samme tidspunkt i fjor. Og det til tross for en kald og lang vinter! Det må jeg jo bare være fornøyd med!

De siste turene har jeg stort sett beveget meg innerst i Oslofjorden. På den siste dagen av mars, lørdag, ble det en runde ut av fjorden i retning Kavringen for å tanke. Tanket der sist i januar og oppdaget denne gangen at de hadde økt prisen på diesel fra 11,96 til 12.40, så jeg gadd ikke fylle full tank engang. Siste gang i år at jeg tanker der.

På vei til Kavringen

Dagen etter tok jeg turen inn mot Osloøyene og deretter ut ved Dyna fyr og over Lysakerfjorden. Dro på innsiden av Vassholmene og siden det hadde vært så flott vær de siste dagene, med blå himmel, sol og flatt vann, så sveipet jeg innom Snarøysundet bare for å se om det var noe is der fortsatt. Neste gang tanken skal fylles håper jeg det kan skje ved Oksenøya, de holder jo stort sett en pris på dieselen langt under 10 kroner, og jeg ønsker ikke å fylle til ågerpris på Kavringen når jeg kan spare et par kroner – minst – på å fylle på Oksenøya.

Også Ullern båtforening inne i Bestumkilen har holdt samme lave pris som Oksenøya – men der var det fremdeles litt is innerst da jeg var innom rett før påske. 

Men jeg må nok være litt tålmodig fortsatt – for isen møtte meg allerede ved Holsa, og jeg snudde derfor der, uten å undersøke nærmere hvor tykk den var. Turen gikk deretter mellom de to Vassholmene og over fjorden til Nesoddtangen og Oksval.

På vei inn Snarøysundet

Allerede dagen etter var jeg utpå nok en gang, også da var det praktfullt vær, og jeg dro derfor ut mot Steilene denne gangen. Kjørte forbi Landsteilene der Nesodden Kystlag holder til. Det tar nok en stund før flytebrygga der blir reparert.

Går mot andre sommerseng uten muligheter for meg å legge til der etter at brygga ble ødelagt under en vinterstorm i 2016/2017. Halvparten av brygga har sunket, og den ytterste delen forandrer stadig retning, synes det ut som. Skal jeg legge til på Steilene og klare å komme meg i land med protesen så må jeg legge til på andre siden ved seilforeningen og gjestehavna der.

Dro deretter ut til Fyrsteilene og over fjorden til Gåsøya, kjørte gjennom Bjørnen (tror ikke det ville være noen vits å sjekke om Middagsbukta var tilgjengelig siden det var is ved Snarøya dagen før) og nok en gang gjennom Vassholmene. Men denne gangen dro jeg videre på innsiden av Geitholmen før jeg dro over til Huk og Dyna fyr og nok en gang havnet blant Osloøyene.

Fyrsteilene. Her kan du faktisk leie hytte via Oslofjorden Friluftsråd.

Deretter ble det nesten en ukes pause før jeg tok en liten tur forrige lørdag. Jeg skulle egentlig ikke gjøre noe annet enn å sjekke båten før jeg dro på en liten ferie, se at fortøyningene og alt ellers var OK. Jeg hadde derfor ikke engang på meg den kombinerte flyte- og varmedressen. Men som så ofte før, når jeg var nede i havna kom jo lysten til å ta en liten tur utpå sigende, ikke sakte, men sikkert, men med fulle seil umiddelbart!

Så selv om klokka var halv åtte på kvelden, så klarte jeg ikke å motstå fristelsen! Så dermed ble årets første tur med bare jakke og vest gjennomført. Jeg måtte slå på varmeapparatet, for det ble ganske kjølig. Og det var da også ganske grått og overskyet denne kvelden. Men sjøen var stille og jeg hadde fortsatt 45 minutter med dagslys igjen før sola gikk ned, så det var tid nok til en båttur!

 

D

Passerer Hovedøya og Revierhavnet i det det begynner å mørkne.

Det ble nesten et slags skjevt åttetall ut av denne turen. Over fjorden til Nakkholmen, forbi Lindøya Vest, deretter inn ved Lindøya (nord) igjen, så mellom Hovedøya og Bleikøya og rundt hovedøya tilbake, ny babord vending inn til Lindøya og så ut via Heggholmen og over til Oksval. En tur på bare 1 time og 45 minutter, men nok til å senke skuldrene og få nok sjøluft til å sove godt denne natta også!

I fjor fikk jeg bare fire turer i april, på grunn av påskeferie i Nice og dårlig vær. I år har jeg allerede tre turer, og selv om jeg får en ukes opphold i Soania uten båt, så har jeg tro på at det kan bli noen fine turer resten av måneden!

 

%d bloggere liker dette: