Båttur og båtsightseeing i Trøndelag

Forrige helg var jeg og rederinnen på konfirmasjon i det som ikke lenger heter Nord-Trøndelag. Været tillot en båtur på søndagskvelden, men resten av oppholdet var det mye vind. En titt på båthavna i Kolvereid fra land ble det dog tid til.

Varøya

Vertskapet i Rørvik i Trøndelag har en liten skjærgårdsjeep som jeg i fjor fikk være med på noen turer med da rederinnen tok meg med på min første tur der. Da fikk jeg til og med fisk også!

I år var været litt dårligere enn i fjor, mest på grunn av vinden. Derfor ble det med én tur. Søndag kveld var det såpass stille at vi rakk en fin tur utpå. Det ble dog noe kjølig etter hvert, men en fin tur. Sandströmen går jo noe raskere enn snekka mi…

Abelvær

Turen gikk fra Varøya og ut i Arnøyfjorden der vi var innom Abelvær før retur. En utfordrende fjord egentlig, fordi den er stappfull av små holmer og skjær, så her må man holde tunga rett i munnen og følge med! Indre Oslofjord er noe mer ukomplisert. Skal jeg sammenligne dette farvannet med noe, må det være farvannet sør for Syd-Koster, har du vært der vet du hva jeg mener!

Rørviks store inntektskilde er laksen, og vi var innom flere mærer og oppdrettsanlegg på veien. I en av mærene kunne vi se fisken hoppe og sprette. Båtfører Giert tok også en liten svingom innom Abelvær, som hadde en hyggelig liten gjestekai, før vi returnerte til Varøya.  

Mærer

Kolvereid

Jeg leker jo litt med tanken på å ta en tur langs norskekysten helt opp, og lille Abelvær var absolutt et sted jeg kunne tenkt med å ta en stopp på. Ikke mye å finne på der, men for en pust i bakken før jeg fortsatte.

Men slapp av, jeg har ingen konkrete planer om en slik tur ennå! Om jeg noen gang får gjort det blir det vel antakelig også i en litt større båt – og som pensjonist…

Dagen etter fikk vi tid til en liten biltur i området og da kjørte verten meg ned til båthavna i Kolvereid. Litt rart å tenke på at dette lille stedet har bystatus!

Båthavna ligger helt innerst i Kolvereidvågen og utmerket seg med to av de mest knirkete og hylende landganger jeg noen gang har vært borti! Håper de nærmeste naboene har godt isolerte hus, for skal man høre på denne kakafonien døgnet rundt må man jo bare bli sprø!

Så et par båter der som jeg ikke ville hatt noe imot å tatt ut på tur!

Helt greit å kunne dra på besøk til venner med båt, så abstinensene ikke blir så store!

%d bloggere liker dette: