Plupp, sa det…

I helgen opplevde jeg noe merkelig. På vei til Hallangspollen der jeg skulle på lunsj og senere grilling på hytta hos noen venner, kom det plutselig noe bråk akterfra der jeg tøffet avgårde. Jeg trodde først at ankeret hadde falt av.

Jeg snudde hodet og så ankerkjettingen ligge stramt over rekka og stoppet båten umiddelbart.

Da jeg nådde fram til akterenden viste det seg at kjettingen var stram fordi ankeret var ute. Jeg dro opp ankeret og skulle til å henge det opp igjen da jeg oppdaget hva som var galt. Hele festeanordningen til ankeret var nemlig borte!

Bilde av båten før ankerholderen forsvant i dypet. (Arkivbilde)

Det var festet som plutselig hadde falt av!

Jeg så etter hull i båten der det var skrudd fast, men så ingenting. Og når jeg prøvde å tenke etter så husket jeg egentlig ikke hvordan det var festet! Jeg må sjekke bilder jeg har tatt av akterenden av båten nøyere for å finne det ut…

Jeg vet heller ikke om festet er laget av første eier eller om det er gjengs kjøpevare i båtutstyrsbutikker. Årsaken til det er at selve ankervinsjen er en hjemmesnekra løsning av første eier. Så da er jeg usikker på om festeanordningen også er det.

Ved nærmere ettersyn ser det ut som den ikke har vært festet inn i glassfiberen i det hele tatt, men det er noen merker på badestigen som kan tyde på at den ene siden har vært festet der. Jeg får sjekke litt.

Vinsjen har forøvrig ikke virket på en stund heller. Jeg får vel gå gjennom og sjekke ledninger og sikringer. En ny vinsj med fjernkontroll ville vært perfekt for meg, men disse vinsjene har jeg oppdaget koster en god del kronasjer, så foreløpig kommer anskaffelsen ganske langt ned på prioriteringslista.

Utenfor Nesoddtangen

Turen lørdag gikk altså til Hallangspollen. Det var første gang jeg dro inn dit bortsett fra en snartur innom marinaen på den andre siden i 2014. Det viste seg at de hadde Oslofjordens høyeste dieselpris,d en var på 14,50 for fire år siden – jeg tør ikke tenke på hva den er nå siden jeg har skydd stedet som pesten etter det. I 2014 var de nesten seks kroner dyrere per liter enn andre steder i Oslofjorden! Tror egentlig ikke de er interessert i å selge diesel – jeg kommer aldri til å legge til der igjen!

Men nok om det. Rett før jeg skulle legge over til babord og dra inn i Hallangspollen så jeg en merkelig båtform ved Nordre Kaholmen. jeg tok fram kikkerten og oppdaget at det var en slik engelsk kanalbåt .-en narrowboat – som var ute på tur i Oslofjorden! Har aldri sett en slik i “åpent lende”. Var fristet til å kjøre mot den for å få et bedre bilde, men ettersom det sto folk klare til å ta imot meg på land, så ble det med tanken. Dessuten har jeg for tiden bare iPhone som kamera. Jeg knipset likevel et bilde, men det ble for dårlig til å legge ut her. 

På plass ved gjestebrygga, helt ytterst

Denne gangen dro jeg altså inn i Hallangspollen og la til ved gjestebrygga til Tiurlia båtforening, der man kan ligge gratis i 24 timer. Ikke strøm eller vann, men det trengte jeg da heller ikke. Visste ikke at det var noen gjestebrygge der før venneparet til rederinnen (som vi besøkte) opplyste om det. 

De sto klare til å ta imot meg da jeg kom til brygga, og godt var det ettersom det hadde begynt å blåse opp og vinden kom rett inn i Hallangspollen. Og siden jeg måtte legge til på innsiden av brygga (på utsiden var det badeplass) ble båten “blåst bort”. Løsning ble å kjøre med baugen mot brygga og kaste tampen til mottakelseskomiteen på land, deretter kaste et nytt tau, denne gangen festet akter, og mens tampen i baugen ble festet midlertidig tok andremann og dro båten inn med akterenden. Og vips lå Bergtatt på plass!

Veien ned til gjestebrygga

Båten lå trygt på plass mens først en lett lunsj og deretter en solid grillmiddag ble inntatt sammen med gode venner på hytteterrassen med utsikt til Oscarsborg. På kvelden ble det retur til brygga og overnatting i båten.

Oscarsborg sett fra land for en gangs skyld!

Våknet ved åttetiden etter en god natts søvn og fikk i meg litt enkel frokost. jeg hadde fått selskap på brygga av to som fisket. De hadde visst vært der noen timer, men bare fått tre makrell. De måtte dra inn snørene fra fiskestengene sine da jeg skulle dra, ettersom fiskestengene var plassert rett foran båten.

Kjører cabriolet i pent sommervær!

Avgangen gikk smertefritt og turen hjemover likeså. Hadde godt med tid og vurderte å dra enten til Son eller Oscarsborg, men tenkte at det ville bli litt knapt med tid på førstnevnte og webkameraet viste at det var ganske fullt på Borgen, så det ble en tur innover fjorden istedenfor.

Steilene

Halvveis avtalte jeg å dra rett inn til Oslo ettersom eldstejenta ville på båttur og jeg plukket henne opp på Honnørbrygga. Dermed gikk det godt over sju timer før jeg la til i hjemmehavna igjen! En fin utnyttelse av søndagen!

%d bloggere liker dette: