Bleier til båten

Det er lenge siden jeg har vært i butikken for å kjøpe bleier. Eldstedattera er 22, yngste 19. Men for en tid siden kjøpte jeg en pakke med bleier. Har skjedd mye på den fronten siden sist, ser jeg.

Nei, jeg har ikke begynt å lekke slik at jeg trenger bleier. Og jeg har heller ikke blitt pappa på nytt!

Men jeg ville teste ut et råd jeg har fått fra flere båtfolk. Og det er å rett og slett bruke bleier for å suge opp vann fra kjølen av båten.

Det å ha litt vann i kjølen er ikke uvanlig. Hos meg kommer det inn vann i kjølen etter at det for eksempel har regnet kraftig. Vannet kommer inn gjennom en glippe i kalesjen eller utett kalesje, eller fra andre steder. Og det renner til slutt med i kjølen. Der kommer det også litt vann fra pakkboksen, i alle fall innimellom.

På båtutstyrsbutikkene får man kjøpt noe lignende – en slags oppsugingspølse – en lang pølselignende sak som man legger ned i kjølen og som skal suge til seg fuktighet. Men én slik pølse koster omtrent det samme som en bleiepakke, så selv om jeg syntes det hørte litt rart ut, så forstod jeg også logikken bak.

En bleie er jo laget for å suge opp våt væske og det som verre er, så hvorfor ikke prøve?

Dermed ble det avmarsj til nærmeste Kiwibutikk, der jeg valgte å kjøpe et billigmerke framfor Libero eller Pampers. 

Så bar det ned til båten for å teste dette ut i praksis! Virker det eller virker det ikke?

Min konklusjon er at det faktisk virker! Det eneste litt tungvinte er å få bleiene opp igjen! Det er nok enklere å bare trekke opp en lang, våt, tung «pølse» enn ti-tolv bleier, men det funker!

Og én bleiepakke holder i alle fall til minst tre omganger! 😀

 

 

 

%d bloggere liker dette: