500 turer med båten!

På denne tiden av året blir det jo både litt færre turer med båten og litt færre blogginnlegg, men sist fredag rakk jeg en milepæl som jo så absolutt må markeres med et innlegg. Fredag etter jobb havnet jeg nemlig utpå nok en gang. Det var bare min tredje tur med båten i år, men til gjengjeld rundet jeg 500 turer med båten totalt!

På denne tiden i fjor hadde jeg passert fem turer, bare i januar i fjor var jeg utpå fire ganger – dobbelt så mange som i år. Samtidig er jeg i rute sammenlignet med 2017 – men det ble jo en dårlig sesong med tanke på antall turer, da jeg totalt kom opp i bare 81.

I fjor klarte jeg akkurat 100, det må jeg vel si meg fornøyd med. Opprinnelig var jo målet mitt med fjorårssesongen å runde 500 turer før nyttår, og jeg var ikke langt unna – men da jeg klarte å falle og brakk ribbeina første uke av desember, så skar det seg. Strengt tatt burde jeg vel stoppet på 99 turer i fjor, ettersom tur nummer 100 ble tatt nærmest på trass – og jeg kjente det ganske så godt i ryggen etterpå.

Turen forrige fredag ble også tatt på ren trass… Jeg jobbet på morgenen og irriterte meg som vanlig over at været ble bedre og bedre utover dagen. Fortsatt litt kjølig, men sol, blå himmel og stille sjø. Når jobbens lokaler i tillegg ligger rett ved sjøen i Bjørvika, så var det til tider rett og slett uutholdelig!

Med jobbslutt klokka 16 var jeg jo klar over at det ikke ville bli en tur i blå himmel og sol, men etter hvert som tiden gikk fikk jeg mer og mer lyst på å komme meg utpå! Så da jeg dro fra jobben var målet å komme meg fortest mulig til båthavna for å rekke å komme utpå før det ble for mørkt.

Det begynte ikke bra ettersom jeg mistet Nesoddenferga med et par minutter. 12-trikken var som vanlig flere minutter forsinket. Heldigvis var jo dette i rushtiden, så da gikk ferga hvert 20ende minutt istedenfor hver halvtime! 

Vel i land på Nesoddtangen dro jeg rett til båthavna. Snøen lå fortsatt ganske tykt på båten, så jeg valgte å få vekk endel av den før avgang. Det tok vel derfor ytterligere 20 minutter før jeg i det hele tatt fikk startet motoren. Selv om det er vinter og jeg ikke hadde vært på båttur på nesten tre uker, så startet den 35 år gamle saltvannskjølte motoren på første forsøk. Deretter var det bare å legge seg på kne i snøfonnene på brygga og løsne fortøyningene og klokken 17.25 tøffet jeg bedagelig ut av havna. Da hadde sola gått ned for en halvtime siden…

Men vi har jo fortsatt det maritime tusmørket å forholde seg til – det tar rundt én time etter solnedgang før det blir stummende mørkt, og i tillegg var det jo skyfri himmel, så jeg regnet med å beholde noenlunde lys en stund til! På denne tiden av året er jo hummerteinene forlengst borte, så det er ganske trygt å kjøre i mørket – noe jeg har endel erfaring med i disse årene jeg har hatt båten!

Turen gikk derfor over fjorden fra Oksval til Nordre Langøyene, deretter tok jeg til babord og passerte Rambergøya og Gressholmen. Jeg begynte på å kjøre forbi Lindøya med tanke på å runde den og dra hjemover via Nakholmen, men ombestemte meg og dro tilbake via Heggholmen.

Som sedvanlig var det bare Ruter-båtene, Nesoddfergene og danskebåtene som var utpå. Sistnevnte passerte Lindøya rett etter at jeg snudde og dro ut via Heggholmen. På vei over fra Oksval lot jeg også et conatinerskip passere foran meg. De går jo inn til Sjursøya ved å gå mellom Rambergøya og Langøyene.

Sjøen var blikkstille hele tiden , og jeg nøt en kaffekopp mens jeg satt ved rattet. Med jevne mellomrom sto jeg opp, åpnet et hjørne av kalesjen og fikk meg litt frisk luft. Jeg hadde bare på meg en t-skjorte og en ullgenser, men tok på lue og hansker når jeg stakk overkroppen opp og ut fra kalesjetaket.

Jeg liker å kjøre stående slik at jeg ser ut på sjøen over vindskjermen, da får jeg mer oversikt og ikke minst mer inntak av frisk sjøluft – det er det som ER å være ute i båt om vinteren!

Turen endte på drøye halvannen time, og det var blitt mørkt da jeg tøffet inn i båthavna igjen. Koste meg selvsagt glugg i hjel på turen!

Og 500 turer på litt over fem år er jeg veldig fornøyd med – gleder meg til de neste 500 også!

 

%d bloggere liker dette: