Første overnatting på Aker Brygge

I forrige uke, etter å ha hatt båten siden oktober 2013, innledet jeg årets gjestehavnsbesøk med å overnatte på Aker Brygge for første gang.

Jeg har egentlig skydd marinaen på Aker Brygge som pesten – hovedsaklig fordi det vel må være landets dyreste gjestehavn. Som sikkert flere av de som måtte lese denne bloggen jevnlig har fått med seg, så er jeg ganske prisbevisst.

Jeg ser ingen grunn til å betale mer enn jeg må, så derfor irriterer det meg grenseløst å måtte betale 12-13 kroner per liter for dieselen på for eksempel Kavringen og Kongen når Oksenøya bare er en liten koselig tur unna og selger den for et par kroner mindre per liter.

Det samme gjelder gjestehavner. Når jeg i år kjøper inn et forbruksbatteri i tillegg til startbatteriet, så kan det nok hende at jeg overnatter i flere uthavner denne sommeren enn jeg har gjort før. Som lettere funksjonshemmet kommer jeg nok uansett til å være oftere i gjestehavner enn uthavner på grunn av sikkerheten og praktiske årsaker, men hovedgrunnen har vært at jeg har vært redd for å bruke for mye strøm ettersom jeg bare har hatt ett batteri om bord.

Men, som sagt, også når det gjelder gjestehavner ønsker jeg å slippe billigst mulig unna. Verken Skjærhalden eller Son har imponert meg med prisnivået sitt, men den verste er absolutt Aker Brygge! For den lille, gamle balja mi må jeg betale nesten 400 kroner for å ligge et døgn. Det er det ikke verdt!

Så når jeg har vært i Oslo for å gjøre et ærend eller for å jobbe, så har jeg derfor lagt meg på Tjuvholmen. Mange er kanskje ikke oppmerksom på det, men det er faktisk en gjestehavn der også. Riktignok kun for dagtid (du kan ligge der om natta, men ikke sove om bord av en eller annen grunn!) og uten vann og strøm. Men slipper unna med en tredel av prisen.

Havnekontroet med servicefasiliteter og Brygga Bar.

Mange gjestehavner har enten halv pris, er enda billigere, eller tar ikke betalt om vinteren. Aker Brygge kjører halv pris, så en 200-lapp kunne jeg alltids avse. Men jeg kommer ikke tilbake om sommeren!

Selvsagt er det greit å ligge nær sentrum og slikt, men det har også sine bakdeler. I Horten foretrekker jeg for eksempel å ligge ved den langt roligere sykehusbrygga enn i gjestehavna. 

Servicebygget på Aker Brygge har til og med egen bar! Sikkert populært hos de som ligger fast der! Ser ut som om det er åpent året rundt, for havnevaktene var raskt på plass etter at jeg hadde lagt meg til.

Det skal jo sies at prisen inkluderer alt, som vann, strøm og adgang til toaletter, dusj og vaskemaskiner.

Det var helt greit å ligge der en stille hverdag i mars, men som sagt så er jeg litt skeptisk til å være der en fin sommernatt om helgen med alle utestedene som er i umiddelbar nærhet.

Jeg jobbet sent denne dagen og fikk en fin tur over fra Oksval, inn i sundet mellom Lindøya og Nakkholmen og inn til marinaen. Unngikk å kollidere både med Nesoddenferga og Ruterbåtene…

Etter jobb vurderte jeg å ta båten hjem til Oksval, men jeg hadde jo betalt for å ligge der i et døgn, så da ble det årets første overnatting i gjestehavn. Det var stille og rolig, så jeg sov godt!

Dagen etter kom jeg avgårde litt senere enn tenkt, og måtte droppe både å prøve dusjanlegget og å stikke i land og spise frokost. Var i hjemmehavna på Oksval litt over 11 og spiste en sen frokost før jeg tok Nesoddenferga tilbake til byen og ny kveldsvakt.

Fast gjest på Aker Brygge Marina blir jeg nok ikke!

%d bloggere liker dette: