Rederinnens første og siste tur med gamlebåten

Det har vært en stund siden rederinnen har vært med på båttur, men en flott søndag før påske ble hun med. Det skulle vise seg å bli både hennes første tur i år og hennes siste tur med gamlebåten, for to dager senere var den solgt.

Vi visste det jo ikke da, at det skulle gå så fort, men i ettertid er det litt godt for meg å tenke på at jeg fikk en solid langtur igjen med båten før siste transportetappe til nye eiere.

Denne søndagen var det jo aldeles nydelig vær, fortsatt litt kjølig med 11-12 grader, men lite sjø og blå himmel og sol.

Jeg startet som vanlig båten fra Oksval, men da det viste seg at rederinnen var litt forsinket på grunn av at hun mistet et tog og at det var søndagsruter, så tok jeg ikke turen rett over fra Oksval til Honnørbrygga for å plukke henne opp, men tok en liten omvei.

Turen gikk derfor inn til Malmøya og inn sundet der ved båthavna og deretter tok jeg til babord etter brua og tøffet inn lille, koselige Ormsundet. Deretter ble det en tur inn til Bjørvika og så inn til Honnørbrygga der jeg timet ankomsten såpass bra at jeg bare lå der et par minutter før hun kom.

Ormsundet

Rederinnen er blitt begeistret for skjærgården i Asker og Bærum, så derfor gikk turen i den retningen denne gangen. Vi tøffet forbi Nakkholmen og tok en kort pitstop på Nesoddtangen brygge før vi dro over fjorden til Vassholmene og deretter inn Snarøysundet. 

Jeg hadde litt lyst til å vise rederinnen Vrengensundet og kabelferga der, men visste jo at sundet er stengt om vinteren. Jeg mente å huske at det åpnet i april, men jeg var langt fra sikker, vi bestemte oss for å prøve, men oppdaget at ferga nok ikke var i drift og at det gikk en slags flytebro over sundet. Dermed måtte vi snu, men fikk nå tittet på en god del fine eiendommer og hus – og noen svære og kanskje ikke fullt så pene. Mye penger og store eiendommer er ikke nødvendigvis parret med god smak…

Turen gikk deretter over til Kalvøya, fortsatt i nydelig vær, og deretter dro vi inn til Slependen. Det var i båthavna her at Bergtatt havnet i 2003, etter at den første eieren solgte den. Den hadde dette som hjemmehavn til den ble kjøpt av eier tre i 2013 – som jeg overtok den fra bare få måneder senere.

Deretter dro vi inn Slependrenna, og ut Grønsund og Hestesund før vi dro gjennom Middagsbukta. Og her var det faktisk flere båter som lå ankret opp på svai eller fortøyd til fjellet, selv så tidlig på året.

Lindøya

Returen gikk deretter videre mellom de to Vassholmene, forbi Dyna fyr og tilbake til Honnørbrygga der jeg avleverte en fornøyd rederinne før jeg tok turen hjem til Oksval. For meg ble det over åtte timer i båten. Beklageligvis glemte jeg nesten å ta bilder fra denne turen!

En verdig og ordentlig avslutning på de årene jeg eide den gamle snekka – med en skikkelig lang tur. Motoren gikk prikkfritt og vi koste oss om bord – som alltid.

Nå går jeg altså over til et helt annet båtliv når det gjelder komfort og til dels fart – men båtgleden blir nok den samme!

Neste innlegg dreier seg om henteturen til nybåten, som ble hentet fra Horten søndag. Gi meg et par dager, så skal jeg få skrevet ned noen ord fra den turen også!

 

%d bloggere liker dette: