Ny hjemmehavn denne sommeren

Etter litt om og men klaffet det til slutt, og nå ligger nye Bergtatt i ny hjemmehavn i Sandvika i Bærum. Og der blir den vel liggende i sommer. Håpet er jo å komme tilbake til Oksval fra neste år.

Nå er det uansett slik at jeg også har tenkt å bruke nybåten året rundt, så i oktober flyttes den uansett tilbake til Oksval for å ligge i boblehavn der. Plassen jeg har fått i Sandvika løper nemlig til 15. oktober.

Og det er plass nok på Oksval til å kunne ligge der om vinteren uten problemer. Jeg har allerede gitt beskjed om at jeg ønsker boblehavn fra oktober.

Båten liggende på Tjuvholmen før avgang tirsdag kveld.

Plassen i Sandvika blir riktignok noe dyrere enn opprinnelig planlagt ettersom plassen med 3,5 meters bredde, som jeg hadde sagt ja til, plutselig var opptatt likevel. Dermed ble det en firemeters bred plass istedenfor, men jeg er bare glad for å ha god og fast plass framfor usikkerhet.

Jeg kan ikke ha båten liggende på Tjuvholmen hele tiden heller…det blir for dyrt! For å ikke snakke om selve Aker Brygge eller andre gjestehavner.

Det kan hende at hjemmehavna mi på Oksval får ledige plasser etterhvert, men de kan ikke garantere det, så da velger jeg trygghet og plass i Bærum istedenfor.

Det tar altså en drøy time å komme meg dit med kollektivtransport fra Nesodden, men det får jeg bare leve med denne sommeren. Fra jobben og rett ut til Sandvika tar det rundt en halvtime, og det kan jeg jo ikke klage over!

Godt er det uansett å ha fått skrevet kontrakt og fått kodebrikke til porten, så i går kveld kom båten på plass i en trygg havn. Turen gikk fra Tjuvholmen der den har ligget halvannet døgn og til Lakseberget i Sandvika. Tidligere på ettermiddagen dro jeg dit for å se på plassen, skrive leiekontrakt og få portnøkkel.

På plass i ny hjemmehavn tirsdag kveld.

Det viste seg å være litt lengre enn jeg hadde trodd å gå fra brygga til togstasjonen, så når jeg skal ned til båten igjen skal jeg prøve bussen, for det ser ut som den stopper litt nærmere.

Båten ligger samtidig ganske langt ut på brygga slik at problemet med støv og møkk fra biltrafikken på E18 ikke er så stort der som hvis man ligger innerst. Det hevder i alle fall utleierne, så vi får se hvordan det blir i praksis!

Nå kan jeg i alle fall senke skuldrene litt og slappe av igjen!

 

%d bloggere liker dette: