Langhelg med konsert og St. Hans-feiring

Det har dessverre gått noen dager siden jeg sist fikk skrevet noe her, så jeg er håpløst på etterskudd. Mye jobbing, dårlig form og andre sosiale avtaler har gjort at det ikke har blitt så mye tid til å sette seg ned. Så jeg får forsøke å komme ajour denne uka! Dagens innlegg handler om både rockekonsert og St. Hans-feiring!

Det er jo snart halvannen uke siden, men jeg fikk nå da en fin St. Hans-helg – blir aldri feil å bruke båten da! 

Allerede torsdagen pakket jeg en ryggsekk med PC, et par nyinnkjøpte kart over den svenske skjærgården litt lenger sør enn jeg har vært før og et kart over de nordre deler av Danmark (må forberede meg litt til hovedbåtferien – noe jeg skal skrive om senere…). Pluss litt klesskift, litt mat og sånt. 

Været var ikke det aller beste og det blåste som vanlig litt mer enn Yr hevdet over Breiangen, men jeg ankom en nesten tom gjestehavn i Holmsbu litt før klokka 21 torsdag kveld. Dro rett fra jobben og ut til Sandvika og båten. Siden det var St. Hans-helg regnet jeg med at det ville bli fylt opp i gjestehavna i løpet av fredagen. Så jeg dro litt i forkant for sikkerhets skyld.

Nok av plass i Holmsbu…

Det var nok av plass da jeg ankom, så her var det bare å vrake og velge. Jeg valgte en plass som lå litt langt ut på den innerste brygga, slik at jeg hadde nok plass til å bakke ut. Det blir jo trangere lengre inn. Plassen var nok i overkant bred for min båt, men jeg møtte ingen sure miner senere i helga av den grunn. Og det var plass til en båt til ved siden av meg. De største båtene har jeg uansett inntrykk av legger seg til på den ytterste brygga. Tilleggingen gikk også ganske greit, selv om jeg ennå har litt sommerfugler i magen både når jeg skal legge til og når jeg skal dra…

Jeg har en meget fleksibel arbeidsgiver, så fredag tok jeg vakta mi fra båten i Holmsbu! Var ferdig på jobb klokka 14, og hadde da god tid til å slappe av litt før jeg skulle på konsert på Privaten med et band som jeg liker veldig godt, og som er venner av meg – lokale The Windmill. I sommer skal de spille på festivaler i både Tyskland (der jeg skal) og Storbritannia (teller på knappene).

Hjemmekontor (eller gjemmekontor…) i båten

Det var jo bare en rusletur fra gjestehavna og til den andre siden av havna der Privaten holder hus. Jeg hørte bandets lydsjekk mens jeg satt i båten og slappet av.

På Privaten traff jeg flere lokale pressekollegaer og endel andre kjente, og det ble en veldig hyggelig kveld med et band som nærmer seg festivalformen. Jeg tok sjansen på å spandere på meg en skikkelig biff til middag også, og maten smakte utmerket!

The Windmill i slag i Holmsbu

Deretter ble det en relativt tidlig retur til båten. Fortsatt var det mange ledige plasser, og det fredag kveld!

Lørdag kom rederinnen som jeg skulle feire St. Hans med i Knivsvik litt lenger inn. Jeg tilbragte dagen stort sett om bord i båten, men var innom Holmsbu Handel og tok en soft-is på den lille utecafeen like ved båthavna.

Ved 14-tiden var det fortsatt mer enn god plass i gjestehavna, men plutselig skjedde det noe, og da klokka var passert 17 så var det stappfullt – og jeg var glad for at jeg dro hit tidlig! Selve St. Hans-feiringen startet nok for de aller fleste allerede lørdagen, selv om selve St. Hans var dagen etter.

Så var det fullt…

Rederinnen kom kjørende med bil og hentet meg etterhvert, så dro vi til Knivsvik og hennes venner der, og hadde en hyggelig kveld med grilling og prat. Tok en liten tur fra hytta og ned til stranda, der vi møtte andre hyttenaboer som satt i strandkanten på en flott sandstrand. Da ble det litt vin og litt øl og nok en koselig prat. Jeg tok en tur ut på det lille bryggeanlegget som lå der, for dagen etter var det meningen at jeg og rederinnen skulle plukke opp vertskapet for en tur på bøljan blå.

Koselig strand i Knivsvik

Tiden gikk fort og vi var ikke tilbake i båten før nærmere klokka to natt til søndag. Det var ganske stille i båthavna da vi kom, et par nabobåter som fortsatt holdt det gående, men ikke på noen sjenerende måte.

Søndag tøffet vi fra Holmsbu til Knivsvik og plukket opp vertskapet fra dagen før. Det er ganske grunt i den bukta der (bildet over viser brygga) , og da jeg la til ved brygga viste dybdemåleren 0,8 – men jeg var ikke borti bunnen – skal stikke 0.95 ifølge båtbrosjyren… Helt greit at dybdemåleren om bord er litt forsiktig – ville vært verre om det hadde vært omvendt. Men jeg var litt engstelig…

På plass i Holmestrand.

Deretter tøffet vi over til Holmestrand og ruslet litt rundt der, tok en softis og koste oss. Så ble det lunsj om bord i båten ved bryggekanten før vi returnerte til Knivsvik. Da var det blitt fjære sjø og jeg tok ikke sjansen på å legge til longside, så passasjerene hoppet av via baugen.

Deretter retur til Holmbu for å slippe rederinnen av (hun kom til Holmsbu med bil) og deretter var det på tide å tenke på returen for meg.

Jeg kjørte innom Son for å toppe tanken. Holmestrand er 1,52 dyrere per liter og nå som jeg har større tank, større motor og større forbruk selv på ruslefart så er jeg – om mulig – enda mer bevisst på dieselprisen enn før!

På vei til Son.

På dieselbrygga kom jeg i snakk med enda et mdlem av båtforumet på baatplassen.no – glemte å spørre om nicket som vanlig – som gratulerte meg med ny båt. Hadde truffet på ham en gang tidligere også. Alltid hyggelig med en båtprat – folk med pinnebåter er også hyggelige! 🙂

Turen hjemover gikk i nydelig vær med sol og stadig ,mindre vind. Hele denne helgen gikk jeg i rusletempo på i underkant av åtte knop, men da jeg nærmet meg Oscarsborg og så et containerskip nærme seg, guffet jeg opp i nesten 15 for å komme over jeteen på trygg avstand.

Deretter tok jeg innsiden/vestsiden av Håøya “hjem” til Lakseberget.

Solnedgang på vei hjem

Jeg var ikke inne i båsen før rett før midnatt, og siden jeg begynte på jobb klokka seks dagen etter, valgte jeg å sove over i båten for å ta 160-bussen som gikk 5.22. Men jeg forsov meg selvsagt, så endte med å ta drosje…

Uansett en flott langhelg sammen med hyggelige folk, god mat, god musikk og båtliv. Kan man ha det bedre?

 

%d bloggere liker dette: