En kort visitt på Aker Brygge

Formen til den enbeinte skipper har vært litt opp og ned i det siste, og det gjelder også skriveformen. Men jeg har mye på hjertet utover høsten! Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg skulle innom båtmessa på Aker Brygge, og det rakk jeg, såvidt.

Opprinnelig var det jo meningen at jeg skulle skrive et lite innlegg om messa dagen etter, men det fikk jeg aldri gjort. Så jeg begynner skriveuka med å komme med en liten rapport.

Jeg rakk bare såvidt innom i 45 minutter før jobb på fredagen, andre dag for messa. Da kunne de melde at besøket på åpningsdagen lå rundt 3 prosent over fjoråret, hvordan det gikk med besøket de andre dagene vet jeg ikke, været denne helga var jo svært varierende!

For meg så det nesten ut som om messa denne gangen var fullstappet med båter – flere enn i fjor. Det kan være innbilning, men jeg fikk liksom inntrykket av av det var mindre plass på området enn før.

Jeg så egentlig ikke etter noe spesielt, men tok meg en rask runde rundt på bryggene. Så i farten ikke Cormate-båtene, som jeg jo er så svak for, men et par lekre Fjord-båter i det nye designet etter at merkenavnet ble kjøpt opp – var det av et tysk eller nederlandsk firma? Husker ikke i farten.

Til min glede lå også Fleming-yachten fra Drøbak til kai, så jeg fikk tatt en titt på den. Har ennå ikke vært om bord i en Fleming, men jeg har veldig lyst!

Det var et par båter til som jeg så litt på avstand som jeg hadde tenkt å titte nærmere på, men tenkte at jeg skulle stikke innom igjen på søndagen å se nærmere på dem da. Noe det altså ikke ble noe av…

Fleming!

Jeg ble nemlig stående ganske lenge på standen til Norsk Maritim Kveldsskole – og pratet med Eirik og .Annick. Svært hyggelige folk begge to! Jeg fikk en veldig godt messetilbud på fritidsskipperkurs nå i høst, men etter å ha tenkt meg litt om, så tror jeg at jeg utsetter det litt.

‘Jeg skal jo senere denne måneden på et annet kurs, der man får praktisk opplæring i å reparere skadet glassfiber – og siden jeg ikke er så veldig praktisk anlagt så tenkte jeg at det er midt i blinken for meg! Leker selvsagt med tanken på å ta båten ned til Fredrikstad der kurset skal holdes. 

Deretter har jeg lyst til å ta et ICC-kurs, og deretter har jeg lyst til å ta kanaldelen av ICC-kurset via nett – for kanaldelen er ikke inkludert i den norske varianten av ICC, men jeg kan ta et onlinekurs. Det er selvsagt med tanke på at jeg jo planlegger en lang kanalferie om et par år. 

Når jeg er ferdig med det – og gjerne før kanalferien – så kan jeg tenke meg å ta fritidskipperkurset. 

Vel, uansett, jeg måtte haste avgårde for å rekke jobben og fikk altså ikke sett mer på utstillingen. Holdt på å gå om bord i en elektrisk snekke som ble vist fram, den så fin ut, men nå har jeg jo gått over fra snekke til plattgatter, og åpen snekke er heller ikke det jeg er vant til eller ønsker meg, men spennende at det skjer en utvikling på dette området.

Til neste år er målet å kunne tilbringe noen timer på messa, og kanskje komme meg om bord i en Fleming!

%d bloggere liker dette: