Tilbake i hjemmehavna

Etter noen måneders “utlendighet” er Bergtatt tilbake i sin egentlige hjemmehavn, hvor den forhåpentligvis får tilhold også etter at vintersesongen er unnagjort. Foreløpig bare henvist til gjesteplass, men jeg håper å få den plassert mer permanent i løpet av uka.

Som vel de av dere som leser denne bloggen har fått med dere, så måtte jeg flytte båten denne sommersesongen. Jeg kjøpte båten såpass sent at havnesjefen rett og slett ikke hadde ledig plass ettersom jeg endte opp med en båt som var noe større enn det jeg egentlig så etter.

Løsningen ble dermed å leie en plass for sommeren og derfor har jeg siden midten av mai hatt tilhold på Lakseberget i Sandvika. Tungvint, men den beste løsningen jeg kunne få.

Dog har det betydd at jeg har mistet muligheten til å ta korte impulsturer med båten ettersom det har tatt meg en time og 45 minutter å komme til båten istedenfor fem minutter…

Likevel er jeg tross alt oppe i 68 turer med nybåten, så jeg har vel klart å holde trykket sånn noenlunde oppe, for å si det slik! 🙂

Men plass i boblehavn i vinter var tidlig avklart, og nå har altså båten flyttet “hjem” for å si det slik.

Foreløpig ligger jeg på gjesteplass, men havnesjefen skal finne en plass til meg i løpet av uka, regner jeg med. Jeg har tittet på et par plasser som er fristende for meg med mitt utgangspunkt som amputert, som begge ligger mot bølgebryteren slik at jeg får kommet meg av og om bord i båten fra brygge, ikke utrigger – noe som er viktig fordi jeg har dårlig balanse. Den beste av dem skal imidlertid være opptatt ifølge havnesjefen, så vi får se hva jeg ender opp med.

Jeg vil helst unngå å ligge i bås på grunn av balanseproblemene og fordi jeg jo ønsker å bruke båten også i vinter, men hvis det er det jeg må, så får jeg vel innfinne meg med det.

Vi får se hva det blir til!

Farvel for denne gang, Lakseberget.

Håper i alle fall på en mild vinter med lite is på fjorden. Jeg har en avspaseringsuke i november som jeg håper å få brukt til båttur, men bortsett fra det blir det vel helgeturer og formiddagsturer på dager jeg har kveldsvakt som er mest aktuell i tiden framover.

Det begynner jo å bli mørkt mye tidligere nå, så dermed blir det få sjanser til å ta noen ettermiddagsturer etter jobb ettersom det gjerne blir mørkt før jeg er hjemme etter jobb.

Nå er også hummersesongen i gang, og tradisjonen tro er det ikke alle hummerfiskere som bryr seg om hvor de legger teinene sine, så sjansene for å få hummerredskap i propellen er ganske store hvis man tøffer rundt i fjorden i mørke…

Men nå gjenstår det å få båten fortøyd på en mer permanent plass, så kan høsten og vinteren bare komme!

%d bloggere liker dette: