Båtliv og Båtmagasinet slås sammen

I desember i fjor kom nyheten om at Norsk Maritimt Forlag – eierne av Båtliv – kjøpte Båtmagasinet fra Aller Media. De to bladene slås sammen nå i 2020 og den formelle overtakelsen skjer fra 1. februar. Dermed er det blitt ett båtblad mindre i Norge fra nyttår.

Et nummer av Båtliv fra 2016, da jeg abonnerte på bladet. 

Jeg kjenner ikke nok til magasinene til å skrive noe særlig om historien bak bladene, og det ligger svært lite informasjon på nettet om dette. Men Båtliv het tidligere Praktisk Båtliv og jeg finner etter nettsøk at det hadde dette navnet så sent som i 1999. Båtmagasinet kom, såvidt jeg har forstått, ut første gang i 1985.

I begynnelsen av mitt eget båtliv abonnerte jeg på både Båtliv og Båtmagasinet. Senere kuttet jeg ut Båtliv ettersom jeg syntes det hadde for mange artikler om nye båter og tester av båter jeg ikke hadde noen interesse av.

Faktisk lekte jeg med tanken på å starte et båtblad som hovedsaklig konsentrerte seg om bruktbåter, oppussing og vedlikehold av slike, praktiske gjør-det-selv-artikler og reiserapporter, tips om ruter og fine steder å oppsøke, nytt om duppeditter og utstyr til båter osv.

Jeg slo fra meg den tanken både fordi jeg ikke hadde nok kunnskap om båtliv på den tiden, selv om jeg som journalist har mange års erfaring, og fordi det jo allerede var mange båtblader i Norge og jeg så ikke helt hvordan et slikt blad kunne klare å konkurrere med de andre. Så fant jeg også ut at Båtmagasinet hadde mye av det jeg etterlyste spesielt med mye mer råd og tips om oppussing enn det jeg syntes Båtliv hadde.

Første utgave av Båtmagasinet. Bildet er “lånt” fra en gammel annonse på Finn.

Det første båtbladet jeg kjøpte, før jeg hadde fått meg båt, var imidlertid Båtens Verden. Jeg leste ikke det bladet på et par år ettersom jeg syntes den utgaven jeg kjøpte var full av skrivefeil og dårlig norsk (jeg er tross alt journalist!) og ikke hadde så mye å by på av relevant innhold for meg.

Noen år senere ble jeg imidlertid abonnent også på dette magasinet ettersom det hadde utviklet seg meget positivt siden det første famøse eksemplaret jeg hadde kjøpt, og nå er det min favoritt av de norske båtbladene, selv om de i bunn og grunn er ganske like.

Siden da har jeg abonnert på både Båtmagasinet og Båtens Verden. Jeg overveier også et abonnement på svenske Praktisk Båtägande, som jeg kjøper hver gang jeg er i Sverige, og av og til også på Narvesen i Norge.

Jeg er såpass gammeldags at jeg liker å lese i ordentlige papirmagasiner, ikke bare på nett. Og nettutgavene til samtlige båtblader er uansett ekstremt dårlige, spør du meg.

Hva som kommer til å være navnet på bladet etter oppkjøpet/sammenslåingen er jeg litt usikker på, men på nett videreføres man nå til batliv.no når man skriver inn adressen til Båtmagasinet. Samtidig står logoen til begge bladene øverst på nettsiden.

Kanskje navnet blir Båtmagasinet Båtliv når første utgave i 2020 kommer 7. februar? Vi får se!

Norsk Maritimt Forlag gir forresten også ut Seilmagasinet, Seilas og Båtguiden.

%d bloggere liker dette: