Kaffekjelen er klar!

Retro kaffekjele. Retro båt. A match made in heaven...!

Aah! Jeg fant den! Kaffekjelen. I en av de første eskene jeg åpnet. Hva jeg snakker om? Det skal du straks få vite mer om!

Jeg har jo hele tiden i min korte karriere som båteier drukket kaffe i litervis om bord…Fram til nå alltid laget på trakteren hjemme og satt på termos som jeg har hatt med meg i sekken.

Men i båten er det jo kokemuligheter, og nå når jeg i tillegg har kjøpt meg et helt nytt kokeapparat, så er det jo på tide å prøve å lage kaffen selv om bord. Det er her kaffekjelen kommer inn.

Det finnes mange muligheter for å lage kaffe om bord i en båt, det finnes egne 12 volts kaffetraktere og mange løsninger, men alle som har prøvd disse har stort sett vært negative: Det er tungvint, tar mye batterikapasitet og tar altfor lang tid.

Flere har derfor anbefalt å gå tilbake til den gode, gammeldagse kokekaffen og bruke kokeapparat som ikke går på batteri.

Dette har jeg notert meg! Og minner fra min barndoms- og ungdomstid strømmer på, for hjemme gikk det jo i kokekaffe til langt opp på 80-tallet. Jeg husker jeg brukte å få skryt av venninnene til mamma når de var på besøk og jeg fikk lage kaffe 😀

Retro kaffekjele. Retro båt. A match made in heaven...!
Retro kaffekjele. Retro båt. A match made in heaven…!

Den kjelen jeg har plukket fram nå er arvegods som vel egentlig skulle vært kastet ettersom jeg aldri har brukt eller tenkt på å bruke den, men som det samtidig har vært knyttet så mange minner til at jeg ikke har fått meg til å kaste den.

Så den har vært med på mange flyttelass og alltid blitt henvist til en bod eller et lager liggende i en eske.

Men etter at jeg fikk en båt med en viss “retro-feel” – for å si det mildt – og samtidig lest erfaringer og tips om kaffe i båt, så har tanken på å plukke fram en tidsriktig kaffekjele kommet sigende… Og nå er det gjort!

Denne kjelen har fulgt meg mesteparten av mitt liv. Som så mye annet hadde den først hedersplassen på komfyren hjemme for deretter å bli degradert til hytta. Det var der jeg fant den når jeg og broren min gikk gjennom dødsboet til våre foreldre for 12 år siden, og siden da har den vært med meg, men ikke vært brukt én eneste gang!

Men nå skal den renses og vaskes og pusses etter alle kunstens regler og settes i bruk igjen! Håper jeg ikke har glemt mine kaffekokekunster fra 70-tallet…. Tenker at den har ventet lenge på dette! 😀

Related Images:

2 tanke på “Kaffekjelen er klar!

    1. Vet ikke hvor mye den er verdt, men affeksjonsverdien hos meg er i alle fall stor! 🙂

Kommentarer er stengt.