Hjemmekontor med nogo attåt

Som jeg nevnte tidligere i uka har jeg lekt med tanken om å ha hjemmekontor derfra. Jeg prøvde det i går og det fungerte utmerket! Og kombineres med å få gjort saker og ting om bord.

For tre uker siden hadde jeg også hjemmekontor, da jobbet jeg sju kveldsvakter på rad og dermed har jeg kunnet nyte en avspaseringsuke – dessverre uten å kunne bruke båten ettersom jeg samtidig satt i hjemmekarantene på grunn av vinterferien.

I forrige uke hadde jeg en ny arbeidsuke hjemmefra, men valgte å sitte hjemme blant annet på grunn av været med mye vind. Denne uka er det ny hjemmekontoruke, og i går tok jeg med meg bærbar PC, to kaffekanner med ferdig kaffe, matpakke, en flaske med Pepsi-Max og en ekstra genser og dro ned i båten.

Jeg tenkte at jeg kunne utnytte tiden etter vakta er over til å jobbe litt om bord i båten mens jeg først var der.. Det er en haug med oppgaver som må gjøres, så nå skal jeg sette i gang! Skrev jo om dette i et tidligere innlegg.

Tidlig start med kalesjevinduet lukket

I båten har jeg et mobilt nettverk som er bra nok både til å bruke chromecast og se filmer og nyheter på TV-skjermen om bord, og ikke minst til å jobbe. Så jeg satte opp nettverket, logget meg på hos jobben og satte i gang. Det gikk helt utmerket! 

Jeg satte på en liten elektrisk varmeovn jeg har ombord i begynnelsen av vakta (begynner klokken 8.00), men etterhvert som sola begynte å titte opp, måtte jeg slå den av, det ble for varmt. Jeg kunne også rulle opp den ene kalesjevinduet også, og til slutt endte det med at jeg måtte ta av meg genseren også! Satt i t-skjorte helt til vakta var over klokka 15.30 og sola forsvant bak en sky, da måtte jeg ta på meg genseren igjen. Den ekstra genseren fikk jeg aldri bruk for.

Jeg fikk også ryddet litt om bord her og der, og gjort klar forkabinen til litt arbeide sånn etterhvert, samt tatt en vask i kjøleskapet. Rakk også en liten cowboystrekk i akterlugaren for å hvile ryggen litt, og først etter at jeg hadde sett Dagsrevyen på kvelden dro jeg fra båten  til leiligheten på land.

Så kom sola…

I natt sov jeg som en stein, og tror det skyldtes at jeg ble eksponert for sjøluft i flere timer mens jeg satt der og jobbet med åpent kalesjevindu. De siste dagene har jeg slitt litt med å få sove ordentlig, og i helga skeiet jeg fullstendig ut med tanke på døgnrytmen, så mandagen var litt tøff med tanke på å komme meg gjennom dagen…

Men denne natta var det altså en betydelig forskjell!

I dag starter jeg jobbvakta hjemmefra, ettersom det er litt grått og kjølig nå på morgenkvisten. Planen er å benytte lunsjpausen til å dra ned til båten (bare fem minutter hjemmefra) og ta resten av vakta derfra mens sola har tittet fram.

Så får vi se hva jeg gjør resten av uka, det er meldt litt sol, så muligheten for flere jobbøkter fra båten er absolutt til stede!

Og etter å ha sittet hjemme siden jeg kom hjem fra vinterferien, så var det ikke minst godt å få litt miljøforandring selv om det ikke ble tur utpå! Litt bølgeskvulp, litt vugging innimellom, måkeskrik og litt kjefting fra gjessene som svømte rundt båten ga absolutt en litt annerledes arbeidshverdag!

 

%d bloggere liker dette: