Litt ting og tang om nettsidene

Mens den enbeinte skipper venter på å bli ferdig med koronakarantenen og begynne på å klargjøre båten for hoveddelen av årets båtsesong (for båtsesong blir det – redusert dog), så har jeg også begynt å forberede båtbloggen til en ny sesong.

Denne uka har jeg blant annet jobbet med å oppdatere gjestehavnsoversikten. Under fanen “Havnebesøk” i menyraden har jeg nemlig en oversikt over de havnene jeg har besøkt. Jeg har nå jobbet med å legge inn en vurdering av dem også, maks er fem ankre, som dette: . I tillegg jobber jeg med å legge inn posisjonen til havnene også, samt å oppdatere beskrivelsene. Hvis jeg for eksempel har vært negativ ved et besøk og har besøkt stedet flere ganger etterpå med en bedre opplevelse, så skriver jeg det. Noen blir også oppdatert med ferskere bilder og mer informasjon.

Siden jeg nå har begynt å få endel havner der, så har jeg nå delt opp Norge-listen i tre: Indre Oslofjord, Ytre Oslofjord og Sørlandet. Da blir nedtrekksmenyen ikke så lang og det ser mer oversiktlig ut.

Jeg har også en liste over svenske gjestehavner, som skal oppdateres med vurdering og posisjon, og over uthavner og andre småhavner – også disse skal oppdateres. Her har jeg også delt opp i to undermenyer – gjestehavner og uthavner. Foreløpig ser jeg ikke noe behov for å dele de svenske havnene opp i län.

Når jeg ser på statistikken over bruken av nettsidene, så er det tydeligvis svært populært å gå inn på denne oversikten, så hvis det er mer info dere ville ønske dere der, så er det bare å si ifra!

Jeg har også oppdatert de litt mer statiske informasjonssidene, byttet navn på fanen “Tips” til “Ressurser” som jeg synes er mer dekkende, der har jeg også lagt link-siden.

Jeg har også tatt linken til videosiden ut fra undermenyen og som egen hovedfane, samtidig som jeg har døpt om “Galleri” til “Bilder” ettersom det da jo bare er bilder der…

Neste prosjekt på websiden er å oppdatere bildesiden. Jeg har vært utrolig sløv med å oppdatere med bilder fra turene mine utover de jeg legger inn i selve innleggene mine, så jeg har tenkt å gå gjennom bildebunken og legge ut flere bilder fra 2017.2018 og 2019. Kanskje gjøre det litt mer oversiktlig. 

Og som dere sikkert har sett – jeg har lagt ut en link til HelseNorges informasjon om smittevern og forhåndsregler om Koronaviruset på høyre del av siden.

Og ja, jeg skal endre litt på nettsidens logo øverst slik at det reflekterer at jeg nå har en annen type båt!

Dette bare til informasjon! 

%d bloggere liker dette: