Bergtatts oppussingstråd – del 1

IMG_3055Søndag begynte jeg såvidt med oppussingen av Bergtatt. Det er mye som skal gjøres før båtsesongen begynner for alvor etter påske, og det jeg har begynt med er jo bare fillesaker, men jeg føler likevel at nå er jeg i gang!

Fram til nå har jeg bare satt opp planer for hva jeg skal gjøre med båten, og de er endret noe etter at jeg først satte opp en oversikt, pluss at jeg har kjøpt inn endel saker som skal i båten etterhvert.

Lørdag var jeg også innom en møbeltapetserer på Nesodden, som skal hjelpe meg med det jeg absolutt ikke kan, og som jeg vil overlate til profesjonelle; nemlig å trekke om båtens madrasser og puter. Selv om begge deler er i god stand, så vil jeg bytte dem ut. Dette har jeg jo allerede skrevet om her.

En av sofaputene akter som jeg tok mål av. Kanksje må jeg bytte ut treverket også?

En av sofaputene akter som jeg tok mål av. Kanskje må jeg bytte ut treverket også?

Søndag tok jeg med meg målebånd og tok mål av lengder, bredder, dybder og tykkelser, samt tok mange bilder som senere ble sendt over til henne. Fredag skal hun  ta en titt på båten selv. La merke til at noe av treverket til putene så litt fuktskadet ut, og vurderer å kanskje bytte ut det også. Da blir dette jammen en “Extreme Makeover”! 🙂

Takk for innsatsen!

Takk for innsatsen!

Så har jeg også pensjonert det gamle kokeapparatet for godt. “Cook-Pal” heter det, og har vært i båten siden den ble født. Det ser forsåvidt fint ut, men forrige eier hadde kjøpt inn et mobilt et, så jeg regner derfor med at det gamle ikke duger lengre, og jeg er ikke helt sikker på om jeg vil finne det ut heller…. Kjøpte nytt i romjula som skal inn istedenfor.

I et skap i skottet ute fant jeg en løs plate som jeg fant ut er til å plassere på den åpne plassen som dukker opp når passasjerstolen bikkes fram og byssa stiger fram. Fant ut at det vil egne seg som en prøvekanin når jeg skal begynne å slipe ned treverk og lakke det opp på nytt, så det har jeg også tatt med hjem.

Første plata jeg skal slipe ned og lakkere. Blir testen på om jeg klarer dette...

Første plata jeg skal slipe ned og lakkere. Blir testen på om jeg klarer dette… Den skal i utgangspunktet se like fin ut som plata den ligger over.

Ser imidlertid at jeg må finne ut av hvordan jeg skal legge opp dette med plasseringen av kokeapparatet. Det gamle var jo laget slik at det var skrudd fast til platen under stolen, og når man da vipper opp platen kommer det opp med riktig side (var lokk på i tillegg), men dette kan jeg ikke gjøre med det nye apparatet, da det er dypere enn det gamle og heller ikke har noen festepunkter som kan brukes til “oppned”-montering. Så dette må jeg finne ut av…

Samtidig gjorde jeg også mitt første spede forsøk på å tette lekkasjen fra vinduet foran på styrbord side. Noe usikker på om jeg gjorde det riktig, men sprøytet nå inn vidundermiddelet på de

Vidundermiddel for tetting. Håper jeg...

Vidundermiddel for tetting. Håper jeg…

to stedene jeg tror lekkasjen kommer fra. Stoffet skal virke slik at det selv finner ut lekkasjen og utvider seg der det er lekkasje! På et av stedene måtte jeg sprøyte inn en del, så jeg tror det kan være stedet.

Nå er det meldt nedbør et par kvelder/netter på rad, og jeg håper at det kommer i form av regn, ikke snø, så jeg skal la det holde på før jeg tar en sjekk. Da jeg kom ned i båten søndag var det litt vann på dørken i kabinen og inne i stuekottene på styrbord side (babord er knusk tørr), så jeg tørket det opp. Tydeligvis at det begynner å bli kuldegrader, for noe av vannet på dørken var faktisk frosset til is! Så nå er frostvaktene satt på.

Ikke mye jeg har gjort altså, men jeg føler på en måte at jeg er i gang nå, om enn i svært lite format og omfang!

 

%d bloggere liker dette: