Da er båten navnet – delvis…

For en tid siden skrev jeg et innlegg om at jeg endelig skulle få satt navn på båten. Den første båten min ble døpt for Bergtatt – men jeg fikk aldri rotet meg til å sette navn på den. Men nå er det endelig gjort på nybåten! På en måte…

Selv om dette er min andre båt så skal den ikke hete Bergtatt II. Båten skal fortsatt lyde navnet Bergtatt – selv om jeg internt for oversiktens skyld gjerne benevner dem som Bergtatt I og Bergtatt II.

Jeg synes navnet er for bra til å sette et annet navn på den nye båten, og jeg ser egentlig heller ikke noe behov for å sette noe tall bak – Bergtatt er Bergtatt – uansett hvilken båt jeg har!

Selve bokstavene ble bestilt fra dekorshop.no for en stund siden, og rullen har ligget hjemme i noen uker. Jeg valgte å gå for en marineblå farge på bokstavene, og det nærmeste jeg kom en “maritim” bokstavtype – Lobster! 😀  Da jeg hadde båten på land i forrige uke ble de endelig satt på plass. I alle fall delvis…

Jeg har vel utallige ganger nevnt i denne bloggen at jeg er født med minst 12 tommeltotter. Jeg har grudd meg til selv de minste små reparasjoner/oppussinger og vedlikeholdsoppgaver på både gamlebåten og nybåten. Mitt forsøk på oppussing av snekka endte jo nærmest i katastrofe, men bunnstoffing og vask og polering begynner jeg å føle meg ganske OK på.

Så var det dette med navnet da. Her må man jo være veldig nøyaktig når bokstavfolien skal settes på plass. Jeg hadde egentlig tenkt å overlate det til eldstedattera, som er litt nøyaktig og pirkete, men det ble for liten tid til det den dagen hun var og hjalp til mens båten sto på land i forrige uke. Så torsdag, noen timer før båten skulle sjøsettes igjen, skred jeg til verket selv. Hadde fått råd fra flere om hvordan jeg skulle gjøre det, så jeg bestemte meg for å prøve…

Meningen var å sette selve båtnavnet på hver av sidene under vinduene og i tillegg sette båtnavnet og hjemkommunen Nesodden på akterenden på styrbord side av badeplattformen. Jeg begynte med det første – som jeg hadde grudd meg mest til – og jeg synes jeg klarte det ganske bra. Men når jeg ser nøye etter kan det virke som om de ikke er 100 prosent i vater, ser ut som om de heller litt ned på høyre side. Arket bokstavene kom på var ikke skåret helt rett, så det var litt vanskelig å få hjelp fra det. Men på avstand er det kanskje ikke så mange som legger merke til det? Og bokstavene er også i kursiv, som kanskje lurer øyet litt?

Og jeg synes det ble ganske pent til slutt. I alle fall med tanke på blåfargen. Og jeg unngikk luftbobler på bokstavene, så den jobben klarte jeg i alle fall. At det ikke er plassert helt perfekt er vel bare symptomatisk med tanke på skipperen…

Det gikk ikke så bra når jeg skulle sette på bokstavene på sidene. Måtte opp på stige for å få gjort det, men det kan ikke brukes som unnskyldning… Jeg var litt for slurvete og når bokstavene var på plass så jeg at halve B’en var borte… Enden på visa var at jeg like greit fjernet bokstavene helt. Og droppet å sette navn på siden denne gangen. Jeg får heller bestille opp et nytt – eller kanskje to for å ha noe å gå på – og montere sidenavnene senere.

Men siden jeg nå har navnet plassert akter, så er det slutt på den tiden jeg kunne snike meg inn i gjestehavnene og komme unna med dårlig manøvrering inn til bryggene – nå vil alle vite hvem som står bak!

Litt morsomt var det forresten at ikke så lenge etter at navnet var på plass, så kom det en fyr som drev og stelte med sin egen Storebro like bak meg og fortalte at han leste denne bloggen mer eller mindre jevnlig! Morsomt! Får håpe at han snart får sin båt på sjøen også – den var godt pakket inn i presenning ennå, men adskillig større enn min. En annen båtkollega av meg kjøpte jo en Storebro i fjor høst.

Navnet på båten min ble forøvrig valgt ut i en slags mini-konkurranse – der premien var en båttur.  Jeg må med skam melde at den premien ennå ikke er effektuert, jeg har jo ikke vært så ofte i Drammen med båten – men kanskje vi skal få gjort alvor av den turen snart, Bettina? 😀

%d bloggere liker dette: