Tur nummer 100 med nybåten

Denne uka rundet jeg 100 turer med nybåten etter at jeg overtok den i slutten av april i fjor. Og tur nummer 100 ble en skikkelig langtur på 75 nautiske mil over 11 timer! Dog med en 20 minutters pause for tanking!

Turen begynte fra gjestehavna på Valle i Bamble klokken 10.20 fredag formiddag, og endte i Auglandsbukta i Vågsbygd i Kristiansand klokken 21.20!

Notatene mine viser at det tok nøyaktig seks timer før jeg ankom Hasseltangen i Fevik litt sør for Arendal, altså klokken 16.20. Der toppet jeg tanken før jeg fortsatte videre til Kristiansand klokken 16.40.

Fram til da hadde jeg ligget i rundt 9 knop jevnt over, men satte ned farten til 7,5 knop de siste fem timene. Jeg kjørte denne etappen som en ren transportetappe, Det vil si at jeg fra Valle kjørte gjennom idylliske Kreppa, men etter at jeg passerte Kragerø og dro gjennom Portør, så holdt jeg meg på “utsiden” resten av turen nedover, altså ikke indre lei på noen av de stedene jeg etterhvert passerte, som Risør, Lyngør, Arendal, Grimstad og Lillesand.

Jeg dro først innaskjærs da jeg nærmet meg Skottevik, og ble da forbikjørt av kystvaktskipet Tor. Ble litt overrasket over at de kjørte inn der og ikke tok utsiden. De dreit i alle fall i 5 knopsgrensen… Dog sikkert ikke barebare å få en slik sværing ned i 5 knop, om det i det hele tatt er mulig! Jeg må jo bruke sluregir for å få min båt ned i 5 knop!

Deretter tro jeg gjennom idylliske Ulvøysund før jeg dro over Kåsefjoden og inn til Kristiansand via Tømmerstø og Dvergsnes. Jeg ligger nå i en lånt privat plass i Auglandsbukta utenfor sentrum.

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å ligge her i pinsen, da jeg regnet med at gjestehavnene er stappfulle i en langhelg, ikke minst med det gode været som er. Men en kikk på webkameraet ril havna i Mandal har fått meg til å revurdere beslutningen. I kosefart er det rundt tre timer dit, en passende etappe.

Det ser jo ut til at jeg har tenkt helt feil, for en sjekk på webkameraet til gjestehavna i Kristiansand viser også omtrent en helt tom havn i dag. Det har vel å gjøre med at det tross alt ikke er ferietid ennå, og at de som har båt her drar ut til uthavner og koser seg, men ikke til gjestehavnene. Så mange båtgjester som meg er det tydeligvis ikke på denne tiden av året. Da vet jeg det! 

Akkurat nå blåser det en god del, ikke noe mye for en båt som jeg har nå, men man skal jo kose seg litt når man er på sjøen, og jeg har det ikke travelt. Vi får se hvordan det ligger an litt senere i dag, når det har roet seg litt utpå, om det blir en tur til Mandal i kveld eller i morgen.

Når det gjelder turen helt ned hit, og bakgrunnen for det, så kommer jeg med et lite innlegg på tirsdag om akkurat det. Jeg følte bare at jeg måtte markere at jeg hadde tatt tur nummer 100 med Tresfjorden med et eget lite innlegg.

Ha en fortsatt god pinse alle sammen!

 

 

 

%d bloggere liker dette: