Endelig regn!

Det er kanskje ikke helt god kotyme å juble i februar over at plussgradene er tilbake og at snøen er omgjort til regn. Men det er akkurat det jeg gjør. Og det har faktisk en meget praktisk årsak.

Jeg er jo generelt glad i snø og har ikke noe imot vinter. Rent bortsett fra at jeg i min båtiver ikke har vært så veldig glad for det.

Vidundermiddel for tetting. Håper jeg...
Vidundermiddel for tetting. Håper jeg…

Men for noen uker siden oppdaget jeg jo at det er en lekkasje i båten, fra et av vinduene forrest på styrbord side. Etter å ha vurdert endel råd fra ymse båtveteraner endte jeg opp med å prøve å tette lekkasjen med et vidundermiddel som, enkelt fortalt, selv søker etter lekkasjen og utvider seg når den blir funnet, slik at den deretter blir tettet. Så er det mange som bruker et annet tetningsmiddel på samme sted i ettertid, for å gjøre det helt komplett tett.

Etter at jeg prøvde meg på å tette lekkasjen der jeg trodde at den var, har jeg imidlertid hatt et lite problem, nemlig at det har sluttet å regne! Intet regn, intet bevis for at tettingen har hjulpet eller ikke.

Det har riktignok snødd en god del, og kabinen har vært potte tett uten tegn til lekkasje. Men selv om noe av snøen kanskje kan ha smeltet etetrsom jeg har hatt varmekolbe og frostvakt i båten, kan jeg ikke være helt sikker på at jeg har hattd en griseflaksen som den nesten synes som jeg har.

IMG_2972På en måte gruer jeg meg litt til å dra ned i båten for å sjekke om det har vært noen lekkasjer, mens på den andre siden er jeg jo veldig spent. Skal la det regne en dag til før jeg stikker nedom, og da kan det jo til og med hende at jeg får en liten tur også?

Vi får se. Etter all sannsynlighet må jeg nok trå til med flere forsøk på lekkasjetetting…

Related Images: