Ny Facebook-gruppe for å finne og etterlyse stjålne båter

Tyveri av båt må være noe av det verste en båteier kan oppleve i sitt båtliv. Nesten daglig deles innlegg i forskjellige båtgrupper på Facebook om båter som er stjålet, om innbrudd, tyverier og hærverk i båt. Mens det finnes masse forskjellige grupper der man kan etterlyse både dyr og ting man har funnet eller mistet, så har jeg ikke klart å finne en gruppe som spesifikt er laget for at man kan etterlyse båten man har blitt frastjålet, eller som man lurer på kan være stjålet. Så derfor har jeg opprettet en slik.

Jeg håper en slik gruppe kan bli nyttig og etterhvert benyttes som en “gå til-gruppe” ved tyverier, innbrudd eller hvis båten har slitt seg og er borte.

Den er ikke ment som noen konkurrent til andre båtgrupper på Facebook, og er selvsagt ikke opprettet for noen kommersiell grunn (selv om Båtfolk på Facebook-gruppas administrator tydeligvis syntes det og slettet innlegget mitt om gruppa i løpet av få minutter…)

Jeg mener at det vel må være praktisk å ha en gruppe som er dedikert nettopp til dette? Selvsagt kan man, bør man og skal man dele innlegg om stjålne båter i så mange båtgrupper som man vil og kan og ikke minst dele innlegg fra denne nye gruppa i andre grupper.

Det må da være kun til det beste for alle båtfolk?

Jeg har selv opplevd et innbrudd/innbruddsforsøk i den gamle snekka når jeg lå til kai i Oslo, det endte med at de stjal en fiskeharpe og en halvveis ødelagt lommelykt…så ikke noen store verdier der…

Gruppa mi har bare vært “operativ” noen få dager – jeg opprettet den vel i begynnelsen av denne uka, men har allerede 750 medlemmer, og det er en god start!

Bli gjerne med selv og tips alle båtkolleger om gruppa, slik at den kan vokse seg større raskt!

Gruppa heter enkelt og greit “Stjålne båter i Norge” og du finner den enklest ved å søke på navnet eller klikke på linken her.

Den er åpen og offentlig, slik at selv om du ikke har Facebook, kan du fremdeles lese innleggene/etterlysningene. Men er du ikke registrert på Facebook kan du ikke svare på eller kommentere innlegg, eller legge inn etterlysninger selv.