Pilgrimsferden er gjennomført!

Ett av målene jeg hadde satt på årets tokt med båten, var å ta Bergtatt II tilbake til “fødestua” slik jeg gjorde med Nidelven da jeg kom meg til Nidelva i Arendal og til båtbyggeriet der. Denne uka klarte jeg omtrent det samme med Tresfjorden.

Etter at jeg hadde vært i Åndalsnes og fått med meg gondolturen, så dro jeg tilbake ut av Romsdalsfjorden og inn selve Tresfjorden – fjorden som båtmodellen min er oppkalt etter.

En Tresfjord på vei inn i Tresfjorden

Det er jo Skorgenes båtbyggeri som står bak Tresfjorden, samt båtene under navnet Skorgenes (og sikkert flere også), så etter at jeg passerte under Tresfjordbrua så dro jeg inn til selve Skorgeneset.

 

Rett ved siden av ligger Skorgevika og der dro jeg kjensel på et par bygninger som jeg har sett på et flyfoto fra 1959. Da måtte jeg selvsagt ta bilde av disse.

Slik ser de gamle lokalene til båtbyggeriet ut i 2021

 

Jeg er jo ikke 100 prosent sikker på at dette er de aktuelle lokalene, men de ligner veldig på det flyfotoet som jeg tidligere har funnet fra 1959.

Tresfjorden min ble bygget i 1981 og jeg vet at Skorgenes i 1978 oppførte en større hall for plastbåtproduksjonen, så jeg regner med at min båt ble bygget i den hallen, men hvor i området den hallen lå, eller ligger, det vet jeg ikke. Men uansett så kom jeg til det distriktet og den bygda der båten ble tegnet og konstruert og bygget, så det er godt nok for meg!

Jeg avsluttet seansen med å legge til og overnatte ved gjestebrygga til Vestnes småbåtforening – tettstedet som Skorgenes holdt til og hadde som adresse. Jeg epostet litt med et lokalt båtbyggermuseum, men de har ikke kommet ordentlig i gang ennå, og jeg fikk ikke noe svar på om de visste hvor og om bygningene til Skorgenes befant seg.

Selve båtmerket Skorgenes eksisterer fortsatt, eller kanskje er det mer riktig å si igjen, men båtene under dette navnet produseres ikke lenger i Norge.

Vestnes er et litt rart sted. På rimelig gåavstand for en enbeint skipper lå både Bunnpris, Europris, Kiwi, Extra og Rema. Og det i ei bygd på knappe 2.400 innbyggere!

Etter klokka 18 en tirsdag ettermiddag var det forøvrig helt dødt i sentrum.

Men det ser ut som om det er satset en del på å oppgradere havneområdet ved båthavna, med fine treplattinger og et slags parkområde under bygging, som ifølge lokalavisa skal være ferdig i løpet av høsten.

Etter en overnatting i Vestnes gikk turen videre til Bud, som dermed ble det stedet hvor jeg rent fysisk snur. Når jeg i dag fredag kaster loss fra Bud setter jeg nemlig kursen sørover, etter å ha tøffet litt fram og tilbake i distriktet de siste dagene.

Rapport fra Bud følger dermed i neste innlegg på mandag!