Nye rekorder i fleng…

Det er kanskje ikke så overraskende at årets båtsesong ender opp i en del rekorder. I helgen nådde jeg et rundt tall i antall overnattinger. Men det er én rekord jeg er langt fra å klare å sette i år.

Tidligere i sommer skrev jeg et innlegg som omhandlet at jeg hadde passert 150 forskjellige besøkte havner. Den rekorden er behørig slått, og jeg er oppe i 185 forskjellige havner i skrivende stund.

Jeg registrerer også antall nye havner jeg besøker hvert år, og der er jeg nå oppe i hele 52 nye havner hittil i år. En solid rekord med tanke på at den forrige rekorden – satt i fjor – var på 27 nye havner. Men så har jeg også tøffet rundt i tre nye fylker: Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal. 

Det kunne vært flere dog, det er jo flere steder jeg ikke fikk med meg på grunn av tid og værutfordringer.

Men jeg ligger håpløst etter når det gjelder antall turer. Foreløpig har jeg bare notert meg for 59 turer i skrivende stund, og det er langt bak gjennomsnittet og ikke minst antall turer jeg bruker å ha i løpet av et år. Men det skyldes blant annet at det ikke ble noen turer i januar i år og at jeg på sommerens tokt jo har ligget i over en uke på samme sted flere ganger. Da blir antall turer selvsagt mindre. Men året er ennå ikke over, så jeg kommer forhåpentligvis opp i rundt 70 turer i år. Dog vil det være det laveste antall turer på mange år…

Bud – lengst i Norge – hittil!

Men jeg har også satt rekord i hvor langt jeg har vært i Norge med båt, da jeg kom meg helt til Bud i Møre og Romsdal. Rekorden fra i fjor var jo Flekkefjord, så der har jeg tatt en solid jafs! Har ikke regnet ut hvor mange nautiske mil det er fra Nesodden til Bud, det får jeg ta i toktoppsummeringen senere i høst!

I helgen noterte jeg meg også for 100 overnattinger i båten i år! Andre natta i Farsund var natt nummer 100, og den rekorden er jo allerede slått ettersom jeg har flere overnattinger etter det. Forrige overnattingsrekord ble jo satt i fjor med totalt 87 overnattinger. Dette er jo en rekord som ikke er så overraskende ettersom det er adskillig mer behagelig å overnatte i denne båten enn i snekka. Men likevel satte hadde jeg hele 79 overnattinger i den langt mer ukomfortable snekka i 2018!

Neste rekord som står klar for fall blir nok i så fall ikke tatt før neste år. Nå det gjelder turer til utlandet i båten er rekorden Göteborg i 2019. Slik det ser ut nå har jeg neste år planer om å gjennomføre den båtferien jeg egentlig hadde tenkt å ta i fjor, nemlig en tur til Sveroge og Danmark. Den ble jo stoppet effektivt av koronaen i fjor og i år, så neste år prøver jeg igjen.

Men jeg får neppe mulighet til å ta en så lang tur som jeg har fått gjøre i år – selv om jobben nok er mindre betenkt over hjemmekontor (båtkontor) nå enn før koronaen, så kan jeg ikke regne med å være så heldig neste år når ting er tilbake til normalen!