Ingen unnskyldninger lenger

Etter årets julaften har jeg ikke lenger noen unnskyldninger for å utsette arbeidet med reparasjon og oppussing av båten. Blant julegavene som lå under treet i år befant det seg nemlig en rull med et spennende innhold…

Jeg har jo tidligere skrevet om planene jeg har for å fikse opp båten i løpet av vinteren/våren 2022.

Det inkluderer tetting av forkabinen, isolering av samme, nytt skrogtrekk og nye puter samme sted. Det blir hovedprosjektet. Deretter skal jeg legge en teak-imitasjon på dørken i cockpiten (og antagelig også i forkabinen og i akterlugaren – men har ikke helt bestemt meg ennå), pluss en del annet småplukk.

Dørkbelegg

Som vanlig hadde jeg på årets ønskeliste en Fleming 58 øverst på lista, og deretter fulgte en del båtrelaterte saker, samt litt trommeutstyr og diverse annet.

Og i år fikk jeg faktisk mye av det som sto på lista!

Inkludert den første rullen med EVA Teak fra Biltema! Jeg hadde vel ikke trodd at jeg kom til å få noe slikt, men jeg satte det nå på lista uansett! Jeg er egentlig ikke helt sikker på hvor mange ruller jeg trenger for å gjøre dette, men regner med at det vel går rundt fire totalt?

Jeg har beholdt det gamle teppet som lå i cockpiten, slik at jeg har noe å bruke som mal, men jeg er ikke akkurat veldig praktisk anlagt, så jeg gruer – som vanlig – meg til å sette i gang. Spesielt er jeg usikker på hvordan jeg gjør det når jeg skal skjære ut åpningene til de dekkslukene jeg har i cockpiten. Det er to store luker til motorrommet, og tre små luker til blant annet lader, startbatteri og forbruksbatteriene. 

Det blir mye flisespikkeri, men jeg er i gang med å lete opp You Tube-videoer for å se om det hjelper. Jeg har sett noen som gir meg det grunnleggende, men ingen av disse viser egentlig helt nøyaktig hvordan man går fram for å skjære til åpninger til lukene, så her blir det vel litt prøving og feiling. Jeg regner vel med at det går en rull eller to bort i feilskjæringer og tabber…

Babordvott

Men før jeg går i gang med dørken, så er det tetting av lekkasjer, fjerning av gammelt skrogtrekk, vask og maling samt å lime på isolasjon og nytt skrogtrekk som står først på arbeidslista.

Fikk for øvrig et par andre båtrelaterte gaver også. Fikk en halv gave fra eldstedatter Sunniva (som var den som ga meg teakrullen), nemlig en babord vott som hun selv har strikket. Hun ble ikke ferdig med styrbord-votten, men holder på med den! 🙂

En annen gave var noe som vel først og fremst er noe jeg har savnet når jeg tøffer rundt med Bippe på landjorda om vinteren – nemlig votter med varmeelement. Disse kan jeg også bruke om bord i båten på vinterturer, kan jo kanskje trekke strikkevottene over dem – så er jeg i alle fall godt beskyttet for kulde på hendene i vinter!

I skrivende stund ser det dessverre ikke ut til at det blir noen flere båtturer på meg i år, men man skal aldri si aldri. Ikke umulig at jeg starter 2022-sesongen allerede på årets første dag – vi får se…

Related Images: